Derfor skal dit barn lave sin egen hjemmeside

Annoncør: Billig Webhosting

Det der edb var ikke bare en døgnflue, ikke bare mode, der forsvandt igen. Det er helt utænkeligt at forestille sig et arbejdsmarked, hvor hjemmesider, e-mail og programmering ikke har en betydning. Under pandemien blev det klart for forskellige virksomheder, at de faktisk kunne overleve, uden at deres fysiske butikker stod for størstedelen eller bare en del af deres salg. Hjemmesider, programmering og onlineløsninger bliver kun en større og større del af arbejdsmarkedet – gør dine børn klar til den virkelighed

Sjovt møde med fremtiden

Dine børn skal på et tidspunkt ud på et arbejdsmarked. Et arbejdsmarked, som du eller de ikke har kendskab til – for hvordan ser verden ud om 10 år? Hvad skal du forberede dem på? Du kunne gøre som folkeskolerne landet over, det lærer børnene om kodning og programmering. Vis dem, hvad programmering er. Giv dem muligheden for selv at lege med det. Køb f.eks. et domæne her. Det er initiativer, som vil gøre dine børn klar til en digital fremtid.

Teknisk kunnen og høj faglighed

Selvom børnene formentlig ikke har det største kendskab til programmeringens terminologi eller på anden vis en høj faglighed, så har de en praktisk og teknisk kunnen, som er helt unik. De leger sig frem til programmeringens og kodningens sprog. Det kan være ved at lave en hjemmeside til jeres hund eller et spil med vennerne. Det er bare sjovt og udfordre dem i at tale et sprog, de ikke kendte i forvejen. De begår fejl og retter dem, så hjemmesiden pludselig står skarp, måske endda skarpere end lærerens, som lærer dem brugen af kodning og programmering.

At denne viden og kunnen bliver uundværlig for deres arbejdsliv og uddannelse på et senere tidspunkt i livet, kan der ikke herske nogen tvivl om. Det er ikke kun leg og sjov det hele. Kodning er et nyt sprog, som børnene lærer at bruge. Det er ikke kun en kæmpe fordel for de ældre generationer. Det er også interessant og givende for børnenes forståelse af samfundet. Så mange voksne og ældre er næsten helt eller delvist teknisk handikappede. Det er en kæmpe ulempe for dem i arbejdslivet, men også i privatlivet, når de nye apps skal hentes og tilgås.

Smid bekymringerne, og deltag i onlinestrømmen

Så bruger dit barn en stor mængde tid foran skærmen på at game, på at lave underlige hjemmesider, grupper eller kommunikere i forummer, du ikke selv kender, er det slet ikke noget dårligt tegn. De lærer den virkelighed, som kun bliver mere aktuel. Deres viden og kunnen er guld værd for dem. Skal du så bare kigge den anden vej – nej, det vil nok ikke være at anbefale. Vi kender til onlinemobning, der er ødelæggende, selvom det foregår online.

Det, du kan gøre, er at følge lidt med i deres onlinebrug. Følg f.eks. med i dine børns YouTube-vaner med denne artikel fra Berlingske. YouTube eller internettet er ikke som de klassiske medier. Børnene har mulighed for at tilgå materiale, som ikke var tilgængeligt for dem før. Selvfølgelig skal du være med til at sætte rammer for, hvor de må være, og hvad de skal holde sig fra. Det kræver, at du bruger noget tid sammen med dit barn foran computeren.