Idéer til efterårsaktiviteter for børn og voksne

Selvom sommeren går på hæld, er der stadig en lang række aktiviteter man kan foretage sig – især sammen med børn. Mangler du idéer til projekter, store som små, kan du her få inspiration til aktiviteter i efteråret, og forberedelse til projekter til foråret.

Sponsoreret indhold

For manges vedkommende har 2020 budt på mere tid derhjemme, end man måske er vant til. Du har måske arbejdet hjemmefra, og hvis du har børn i skolealderen, har de sandsynligvis også haft perioder med hjemmeundervisning.

Det har været en udfordring for mange danskere, men samtidig har nedlukningen af forskellige funktioner i samfundet været en gylden mulighed for mange forældre til at få mere tid sammen med deres børn.

Når sociale arrangementer, og diverse aktiviteter i underholdningsbranchen, er blevet aflyst, har mange forældre været nødt til at finde på nye aktiviteter i hjemmet, så børnene ikke kom til at kede sig.

Du tænker måske, at det er let nok at finde på aktiviteter om sommeren, men hvad kan man lave i efteråret?

Udendørs- og indendørsaktiviteter for hele familien

De to kan med fordel kombineres. I kan eventuelt gå en tur i naturen og finde kastanjer og flotte blade.

Efteråret byder på en symfoni at farver i takt med at bladene falmer. Medbring eventuelt en kurv eller en pose og fyld den med kastanjer, blade og kviste. Når I kommer hjem kan kreativiteten få frit spil, og I kan lave landskaber af blade og kviste og skabe små historier med  kastanjedyr.

Mens I hygger jer med det, kan en del af kastanjerne eventuelt blive bagt i ovnen. Det er let at lave, og det  er en lækker efterårssnack til de kolde dage.

Hvis du ikke har noget imod at rive blade sammen flere gange, kan en stor bunke blade agerer en udemærket hoppepude, og de fleste børn vil elske at kaste rundt med bladene og gemme sig i dem.

Forbered projekter til foråret

En anden ting man kan bruge de kolde efterårsdage med familien på er at drømme sig hen til foråret. Ingen ved, hvor længe der vil være sociale begrænsninger i samfundet, og det kan derfor være en god idé allerede nu at planlægge projekter, som indbyder til hjemmeleg.

Har I en have eller et andet sted, hvor I kan få lov til at bygge, kan I overveje, om det er tid til at skabe et nyt legeområde til børnene. Det er måske nu, der skal lægges planer om at opsætte et legetårn, et gyngestativ eller en trampolin i haven?

Hvis du er god til at bygge, kan du selvfølgelig lave det meste selv, og ellers kan du få inspiration til udendørs legeredskaber og legetøj til dit barn her.

De fleste børn kan let finde på lege blot ved at bruge fantasien, men det er nu ofte lidt sjovere, hvis man får nogle rammer at udfolde sig i. Det giver også mulighed for, at børnene kan mødes med deres venner og lege under sikre forhold, når de savner fællesskabet fra legepladsen i skolegården.