Lad mobilen ligge i lommen, når du er sammen med dine børn

Man ser i dag rigtig mange forældre, der er optaget af deres telefon, når de er sammen med børnene. Det er både, når man går tur med barnevognen, i legeland, på legepladsen og så mange andre steder. Det er en ærgerlig tendens, for vi skal huske at være sammen med vores børn, inden de bliver teenagere og mister lysten.

Få et ur, så du kan holde øje med klokken uden at blive optaget af telefonen

Nogle gange tager man lige sin telefon op ad lommen for at se, hvad klokken er. Men så er der et par notifikationer, og pludselig er al fokus på telefonen, og ikke børnene. Det kan ske for selv den bedste. Men her er det langt bedre med et ur, så du lige hurtigt kan kigge på klokken uden at miste fokus. Find et flot ur her. Når du har fået et ur, har du både stil og en nem måde at tjekke klokken på. Og det er da en win-win.

Det er okay at bruge telefonen, men det bliver hurtigt en dårlig vane

Det er en ganske almindelig ting at bruge sin telefon meget i dag. Det er noget, rigtig mange gør. Men det kan hurtigt tage overhånd. Og det er synd, når det går ud over børnene, som gerne vil have forældrenes opmærksomhed. For man kan godt komme til at føle, at ens forældre hellere vil være på telefonen. Vi ved jo godt, at det ofte handler om, at man bare mister fokus. Men det er vigtigt at være opmærksom på netop dette som mor eller far. 

Det er vigtigt, at dine børn lærer gode vaner hjemmefra

Selvfølgelig er det vigtigt at give sin børn opmærksomhed. Samtidig skal de naturligvis også lære, at verden ikke kun handler om dem. Så det er med at finde en balance, der fungerer for alle. For telefonen er jo ikke vigtigere end ens børn. Men selvfølgelig skal man også have plads til at koble lidt fra, måske bare lige i 20 sekunder. Og det skal børn jo lære før eller siden.

Skriv et svar