Legemåtter er fantastiske til både babyer og børn

Børn elsker leg og sjov, og når man er lille så foregår det meste af legen ofte på gulvet. Hårde klinker eller gamle trægulve er ikke særlig behagelig hverken at sidde eller kravle på. Derfor er det en fantastisk god ide med en god legemåtte der hjemme, som ungerne kan boltre sig på

Hvad er en legemåtte?

Legemåtter er en simpel men effektive redskaber, som indbyder til hygge og leg på gulvet. Essentielt er legemåtten et blødt og tykt gulvtæppe, som beskytter de små fra det kolde og hårde gulv. Legemåtter består af skummateriale, som af og til er dækket af et pelslag, der er dejlig blødt at røre ved.

Legemåtter kommer i mange forskellige størrelser, former og farver. Der er også legemåtter i forskellige tykkelser og med ekstra isolering, hvis for eksempel du har mange kolde klinkegulve der hjemme.

Masser af leg og tumlen på gulvet

Legemåtter giver rig mulighed for fordybelse og udforskning på gulvet. Grundet måttens bløde overflade, så er der heller ingen risiko for at komme til skade, hvis man nu skulle falde på måsen. En legemåtte er også et godt sted for den lille at øve sig i at kravle og måske også i at tage de første skridt. 

Der er også rigeligt med plads til både søskende, mor eller far nede på legemåtten. Det er altså også det perfekte sted, hvor familien kan få lidt kvalitetstid sammen. 

Lad børnene komme med i køkkenet

Når man er lille, så vil man helst gerne følge med i alt der foregår i den store verden. Dog kan det være lidt svært, når man kun kan kravle rundt nede på gulvet.

En legemåtte gør det muligt for den lille at komme med over alt. For eksempel kunne det være rigtig hyggeligt at følge med i madlavningen nede fra køkkengulvet. Med legemåttens bløde skummateriale kan alle overflader blive en behagelig siddeplads. 

Hvilken legemåtte skal jeg vælge?

Der er rigtig mange legemåtter at vælge imellem på markedet. Først og fremmest er det en god ide at kigge på pladsen der hjemme. Jo mere gulvplads jo større en legemåtte kan du vælge. De fleste børn synes det er fedest, hvis der er rigeligt med plads til at boltre sig på. Hvis pladsen der hjemme er træng, så kunne du for eksempel købe en skummåtte med puslespilsformer, således måtten kan skilles ad og stilles væk, når den ikke er i brug.

 

 

Skriv et svar