Skal du indrette et børneværelse? Sådan gør du det hyggeligt og indbydende

På et børneværelse skal der være plads til både leg, lektielæsning, søvn og hygge med vennerne. Hvis du skal indrette et børneværelse, skal du forsøge at indrette et værelse, der er både hyggeligt, praktisk og indbydende.

Det handler om at tænke i kreative og praktiske løsninger, da der ofte ikke er så mange kvadratmeter at gøre godt med på et børneværelse.

Find en god og behagelig seng

Selvom der skal være plads til både leg og lektielæsning på et børneværelse, er det i bund og grund vigtigst, at værelset kan danne rammer om en god nattesøvn hver nat for dit barn. Det sørger du for ved at finde en god og behagelig seng, der passer til netop dit barn.

Derudover skal du finde en dyne og pude. Der findes mange forskellige puder og dyner, så det er blandt andet vigtigt, at du tager højde for, hvor gammelt dit barn er. Hvis du leder efter en babypude, kan du finde det her.

Lav en multifunktionel skrivebordsplads

Hvis du laver en skrivebordsplads på dit barns værelse, kan pladsen bruges til flere forskellige ting. Den kan nemlig både fungere, hvis der skal laves lektier, men også hvis der skal tegnes, spilles, males, læses el.lign.

Når du laver en skrivebordsplads, kan du bl.a. sørge for at lave noget opbevaringsplads, så der er plads til notesbøger, spil, perler m.m.

Tænk i praktiske og smarte løsninger

Der skal være plads til rigtig mange forskellige ting på et børneværelse, så det kan hurtigt blive rodet og uoverskueligt. Hvis du gerne vil undgå det, skal du tænke i nogle praktiske og smarte løsninger. Du kan f.eks. indrette med et stort skab, som du kan fylde med kasser til opbevaring. Du kan også finde nogle bedrollers eller kasser til under dit barns seng.