Udendørs aktiviteter til dine børn

Børn har en masse energi, som skal bruges i løbet af en dag. Mange sætter nu til dags deres børn ned med en form for skærm, som et ”legetøj”. Dette er dog ikke så godt for børn og deres udvikling. Børn for brug for at lege og at være børn mens de er små.

Både om sommeren og om vinteren er der rig mulighed for at lege udenfor med dine børn. Det handler bare om at klæde sig på efter vejret. Regn er intet problem – på med noget regntøj, og så ellers bare afsted! Du kan eventuelt lave nogen af disse udendørs aktiviteter med dine børn:

  • Gemmeleg: Gemmeleg er en af de ældste lege, og den bliver aldrig rigtigt gammel. Du kan lave den ude i haven eller eventuelt i naturen med dine børn – det vil de helt sikkert elske.
  • Legeplads: Hvis i har en legeplads i nærheden, så tag dine børn med derhen. De vil helt sikkert synes det er enormt sjovt, især hvis du udstråler det samme. På den måde kan i få brugt en masse tid sammen udenfor.
  • Regnvejrs-sjov: Selvom det regner, behøver det ikke betyde, at man skal blive inde. Tag noget regntøj på, og kom ud og leg i regnen. Lad dine børn hoppe i vandpytter, og generelt bare have en fest udenfor.
  • Sandkasse: Hvis du har mulighed for det, kan du tage dine børn med ud i sandkassen. Her kan i lave en masse forskellige lege, og bygge en masse ting i sand.
  • Gåtur: Det behøver ikke kræve en masse, når du skal have dine børn med udenfor. En gåtur kan også blive enormt hyggelig og sjov. I kan jo kigge efter fugle og andre dyr, mens i går. Det synes dine børn sikkert er spændende.
  • Samle muslinger/sten: Hvis du bor tæt på en strand, er det en oplagt mulighed at tage hen og samle sten og muslinger. Dine børn får frisk luft samtidig med, at de finder en masse fine sten og muslinger, som i kan have med hjem. I kan jo gøre det til en vane, så børnene til sidst har en hel samling.

Vil du bygge din egen sandkasse?

En sandkasse er en super god måde for dine børn at bruge sin tid på. Det får dem udenfor i den friske luft, og giver dem masser af timer med sjov og spas. Hvis du selv vil bygge en sandkasse, skal du først have styr på, hvad du har brug for.

Det kan være en god ide at tjekke hvilke steder, der sælger de billigste materialer og sandkassesand. Dette kan du bruge en hjemmeside som denne eller denne til. Derudover skal du også have styr på hvordan du laver selve kassen.

Du kan få hjælp til alt dette hos en byggeforhandler, som højst sandsynligt ved lige præcis, hvordan du skal lave en god sandkasse til dine børn. På den måde undgår du også at lave en masse fejl – det er altid en god ide med professionel hjælp.