Alarm: Ulv, uvenner, underbukser!

Den svenske forfatter og illustrator Elin Lindell er klar med en ny børnebogsserie for børn i alderen ca. 8 – 10 år.

I første bog ”Alarm: Ulv, uvenner, underbukser!” møder vi hovedpersonen – og bogen fortæller – den 9 årige Hjørdis. Hun er ganske enkelt en ener! Men ikke desto mindre er Hjørdis lige til at knuselske, fra bogen starter til den slutter.

Hjørdis og Judit er bedste veninder. Da Hjørdis ikke gider bogstavet H, fordi det er forbundet med en masse dumme ting som fx eksempel hovedpine, heste, håndarbejde, halloumiost, har de aftalt at sætte H´et efter Judith. Så er det klaret!

De to piger går i 3. klasse. Hjørdis er klassens dygtigste fodboldspiller, og er stolt af det. En dag begynder pigen Hermione i klassen. Hun er langt mere udviklet end de andre piger. Ikke alene har Hermione bryster, hun har også menstruation – og så er hun fænomenal til at spille fodbold! Hjørdis ser sig slået. Og endnu værre bliver det, da Judith begynder at gå med Hermonine. Det gør Hjørdis desperat. I sin usikkerhed tyr hun til en række dumme og uheldige ting. Som fx at lade de voksne tro, at hun har brug for briller ligesom Hermonine, og at også hun har fået menstruation. Pludselig er det meget indviklet at være Hjørdis!

Hverdagen bliver kompliceret og fuld af dumme løgne. Hjørdis vil så gerne redde trådene ud, men hvordan gør man lige det?! Hendes kat ‘Hunden’ er også væk. Det nærmer sig kaos!

Elin Lindell har skrevet en usædvanlig rammende og præcis bog om hverdagslivet, når det er allersværest for en pige på 9 år. Hun afdækker med stor nøjagtighed, den usikkerhed og forlegenhed der følger med, når ens position i klassen rykkes. Det hele er serveret med stor indlevelse og humor i massevis.

Fortællingen er ledsaget af drypvise illustrationer, der på alle måder matcher teksten.

”Alarm: Ulv, uvenner, underbukser!” er en varm, vedkommende og vittig bog, om at blive udfordret og møde nye sider af livet.
Hjørdis er en pige, vi hurtigt fatter sympati for og kommer til at elske med alle hendes skævheder, fejl og særheder. Hun er kort sagt ægte og umanerlig charmerende – sådan som børn er flest. Derfor vil læseren tage hende til sig, og nyde hendes oprigtige fortælling om mødet med en ny pige i klassen og livet i særdeleshed. Det er nemlig hyle sjovt!

Køb Alarm: Ulv, uvenner, underbukser! online

Skriv et svar