Amalie og Sophie 4-ever

Endnu engang præsenterer forlaget Carlsen en varm og vedkommende bog i ”Sommerfugleserie”, der er en række dejlige bøger om hverdagslivet på godt og ondt.

Denne gang sætter den erfarne børnebogsforfatter Dorte Roholte fokus på tab i bogen ”Amalie & Sophie 4-ever”. Vi følger Amalie i 7. klasse, der lige er begyndt til præst. Hun er bedsteveninde med Sophie og de to har det alle tiders sammen. For det meste. Indimellem er der, som i enhver anden relation, lidt misstemninger. Sophie er misfornøjet med, at Amalie viser interesse for en anden pige. Men pludseligt sker katastrofen. Som et lyn som en klar himmel mister Amalie sin veninde, der forulykker i en trafikulykke. Sorgen og smerten er intens. Hvordan skal hun nogensinde blive glad igen?

Bogen formidler det svære tab af en nær veninde og de reaktioner, der følger i forbindelse med dødsfaldet. Vi følger blandet andet Amalie i tiden efter hun har mistet Sophie og oplever, hvordan hun kæmper med skyldfølelse og synes at de andre i skolen er hykleriske i deres sorg.

Dorte Roholte formår at skildre børns møde med døden på en realistisk, nuanceret og afbalanceret måde. Hun viser, hvordan Amalie må kæmpe for at komme ovenpå. På trods af, at bogen er let at læse lykkes det på fornem vis at give et detaljeret og fyldigt indblik i mødet med døden.
Bogen er en vedkommende og vigtig skildring af, hvor svært det er at miste en man holder af. Samtidig viser den – heldigvis – også, at der er lys for ende af tunnelen.
”Amalie & Sophie 4-ever” er en yderst læseværdig bog, der klæder præteenageren fornuftigt på til mødet med døden, der også er en del af tilværelsen.

Køb Amalie og Sophie 4-ever online

Skriv et svar