Døren til dødsriget

Der er lagt op til spænding og drama i bogen ”Døren til dødsriget”, der på klassisk vis forsøger at formidle historie med et twist af Indiana Jones i børnehøjde.
Vi følger den seje og sjove Siri, der nok engang må se sin sommerferie blive brugt på en udgravning fordi hendes mor er arkæolog. Men her hører alt det vante også op. For denne gang sker der ting og sager, da Siri og moren når frem til Italien og den gamle grav fra Etruskerne. Noget mystisk lurer under overfladen!
Siri møder den italienske dreng Roberto, og snart er de to midt i et drama med stjålne fund, fusk og tilmed også kidnapning! Nogle skumle typer vil tjene penge på fortiden, men skyer ingen midler.
Heldigvis er de to unger modige og sætter sig for at opklare gravrøveriet.
Siri har nogle drømme, der forklarer alting for dem. Det bliver en dramatisk, men begivenhedsrig sommerferie Siri sent vil glemme.

”Døren til dødsriget” er en typisk børnekrimi, der iblander det historiske element på fin og sober vis. Den er velegnet for både piger og drenge.
Selve historien hænger lidt mindre godt sammen. Hvis det ikke var for Siris drømme ville brikkerne ikke gå op. Omvendt er bogen skrevet på realplanet, så det forekommer en kende unaturligt og utroværdigt for den modne tween, at sagen løser sig via drømme og syn!

At forfatteren Alexandra Nilsson er uddannet arkæolog er imidlertid med til at give bogen noget tyngde i form af faktuelle informationer. Ikke mindst det afsluttende faktuelle afsnit til læseren om det glemte folk Etruskerne er værd at tage med.
Bogens intention er helt igennem fin, men indimellem er det som om, at personerne kommer lidt brat ind og ud af teksten. Ikke desto mindre er det er altid dejligt at opleve en børnebog, der formidler vores forhistorie og spænding på én og samme gang. Det skal blive rigtig interessant, at følge serien om Siri!

Køb Døren til dødsriget online

Skriv et svar