Efterlyst: Klamme Harry og mig

Den svenske børnebogsforfatter Elin Lindell ramte plet med børnebogen ”Alarm: Ulv. Uvenner. Underbukser”. Nu er hun klar med opfølgeren ”Efterlyst: Klamme Harry og mig”.
Hovedpersonen er pigen Jørdis (der har foræret H´et i sit navn til veninden Judith). Og vanen tro er der fuld fart over feltet der, hvor Jørdis er.

Julen nærmere sig men hos Jørdis kan julestemningen ligge på et meget lille sted. Hun har nemlig fundet ud af, at Judith skal rejse til Kina! Samtidig opdager Jørdis, at mor og far er blevet trætte af hinanden og skal skilles. Det er i hvert fald det, hun tror hun har hørt. Vennen Harry er også i problemer. Farens nye kæreste er irriterende og snart har de to lagt en plan for at forpurre de voksnes forhold. Men er det nu smart?!

Jørdis får en travl jul, hvor hun også må sørge for at de to sure gamle genboer kan enes. Det er hårdt arbejde at være Jørdis. Men heldigvis er tingene knap så alvorlige, som Jørdis har frygtet.

Elin Lindell forsætter flot, hvor hun slap tråden. ”Efterlyst: Klamme Harry og mig” er gennemsyret af humor, og dog mærker man en oprigtig anerkendelse af barnets verden og følelsesliv. Forfatteren lader os grine med sin hovedperson – ikke af hende! Det er kort sagt en hjertevarm, sød og morsom fortælling om at være barn. Vi inviteres indenfor i Judiths verden, der set fra hendes ståsted ikke altid er så ligetil.

Bogen er både velegnet til selvlæsning og oplæsning. Der venter læseren en herlig historie med lige dele alvor og sjov. ”Efterlyst: Klamme Harry og mig” er en underholdende historie om hverdagen – fortalt på bedste vis!

Køb Efterlyst: Klamme Harry og mig online

Skriv et svar