H.C. Andersen Eventyr og historier

Med afdøde tegner Herluf Jensenius´s nostalgiske tegninger i centrum, præsenterer Nyt Nordisk Forlag denne pragtudgave af H.C. Andersens berømte eventyr.
Bogen er smukt indbundet og fås med henholdsvis rød eller blå lærredsryg efter ønske. Ikke alene er det en smuk gave, men det er også en vigtigt del af vores kulturhistorie. Eventyr og fortællinger der i generationer er gået i arv fortælles her på ny. Og dog er der noget nostalgisk og hyggeligt ved at åbne en H.C. Andersen eventyrsamling med Herluf Jensenius´s legendariske tegninger.

Mange forældre og bedsteforældre vil selv erindre stregtegningerne af Herluf Jensenius (1888-1966), der om noget brændte for H.C. Andersens unikke eventyr og historier. Men vi kender også Herluf Jensenius som illustrator til Peters Jul.
Som bogillustrator brændte Herluf Jensenius især for vores store eventyrfortæller H. C. Andersen, sådan som vi her kan opleve i Nyt Nordisk hyldest til de to.

Det særlige ved Jensenius er, at han ikke blot tegner historiernes karakterer og miljøer, men også lader H. C. Andersen finde vej ind i illustrationerne og sit eventyrlige univers. Det skaber en magisk stemning, der på fornem vis understreger H. C. Andersens fortællestemme og person. Vi bliver som læsere påmindet om H. C. Andersen som ophav, og som den store digter han var – ikke blot i øjnene på Herluf Jensenius.

Herluf Jensenius begyndte med at illustrere H. C. Andersens eventyr tilbage i 1932, hvor han til en start lavede tegninger til ”Klokken”.

I Nyt nordisk store eventyrsamling præsenteres vi for ikke mindre end 53 eventyr og historier. Det er en fornøjelse at møde et så bredt udvalg af H. C. Andersens forfatterskab – her med note om hvornår de er skrevet og udgivet. Bogen her er på alle måder en uhyre flot udgivelse. Den vil i sagens natur blive elsket af børnene, men ikke mindst fortjener den at blive genlæst af hele familien.

Køb H.C. Andersen Eventyr og historier online

Skriv et svar