Heddas bog

Den svenske forfatter Lin Halberg, kendt for hesteserien ”Sigge”, er klar med en rørende og varm skildring af forholdet mellem barnebarnet Hedda og hendes dejlige mormor.
Mormor bor på landet, sammen med sin hund Rufsen, og er dyrlæge, men er så småt ved at gå på pension. Hun hjælper stadig en masse dyr, men tager ikke nye patienter ind.
Det er sommerferie, 1. klasse er slut og Hedda skal holde ferie hos sin mormor. De to hygger sig og oplever mange ting, ikke mindst når mormor må af sted for at hjælpe dyr. Hedda oplever også, hvordan liv og død er en del af tilværelsen i dyrelivet.
Men mormor bliver hurtig træt, falder i søvn og Hedda må hjælpe mormor. Hun fornemmet at noget er galt! Langsomt bliver Hedda introduceret for mormors snarlige død. Det er et hårdt slag for Hedda, men midt i al det svære lykkes det – med mor og fars gode hjælp – at finde positive ting.
Mormors død bliver smertelig og venindelivet viser sig også at være udfordrende. Heldigvis er Hedda en sød og klog pige, der er omgivet af kærlige voksne. Hun bærer mindet af sin mormor med sig på rørende vis.

Lin Hallberg forsøger med bogen om Hedda at give et bud på, hvordan døden opleves og mærkes af børn. Det er der kommet en meget fin og utrolig rørende bog ud af. Hedda er en rigtig snusfornuftig lille pige, men rummer også andre sider, så bogen bliver lidt mere nuanceret.

”Heddas bog” er en varm, ærlig og smuk bog om livet og døden, men også om at sætte pris på hinanden. Forfatteren har begået en lille perle udi en bog om generationer, og om venskaber ikke mindst.
Illustrationerne af Maria Sandberg fuldender oplevelsen af en harmonisk, varm og glad bog, på trods af det triste emne. Det er en lille livsklog bog for børn om at elske og at miste!

Køb Heddas bog online

Skriv et svar