Hulterbulter folket og andre børnerim

Rim og remser er en evig vinder i småbørnsfamilier. For her finder vi små tekststykker, der inviterer til sprogligt samvær børn og voksne imellem, når børnene adopterer de nye ord. Samtidig er rim og remser som oftest sjove, skøre og skægge. Tænk bare på vrøvlevers!

Med ”Hulter-bulter-folket” begiver Stine de Paoli sig ud i den svære disciplin at forfatte rim, remser og vers.
For det ér sin sag at få ordene til at spille sammen, så det helt rette rytmiske flow kommer frem. Det skal nemlig være let nok at læse op for den voksne og fungere så godt, at børnene fanger ordene. Ideen med rim og vers er om noget, at give børn et møde med nye ord og lade dem lege med dem selv. På den måde vil børnene udvide deres sprog.

Stine de Paoli er da også kommet godt af sted med opgaven. Hun lykkes i vid udstrækning takket være stor humor og mod til at gøre teksterne skæve.
Men indimellem hopper kæden desværre af. Som oplæser bliver det lidt knudret og besværligt at forudse, hvordan rimene er tilrettelagt.
Rimmene er ikke altid tilstrækkelige tydelige til, at oplæser – eller børn – kan udtale ordene så tydeligt og klart som disciplinen her påkræver, for at vi opnår den rytme og melodi, der er så altafgørende.
Alligevel giver Stine de Paoli os en sjov og også finurlig læseoplevelse med bogen her. Med mod og masser af energi serverer hun stribevis af skønne vers og rim, der som fortællinger er fyldt med mange gode overraskelser. Vi møder den tykke slikmutter Molly i en af bogens bedste rim. Versene om vampyren Villy er både søde og charmerende.

Illustrator Bo Odgaard Iversen har leveret de muntre tegninger, der matcher tekststykkerne perfekt. Jeg kunne om noget savne, at versene var sat med en større og mere læsbar fonte. Det fortjener Stine de Paolis rim og remser.

Køb Hulterbulter folket og andre børnerim online

Skriv et svar