Legenden om julerosen

Selma Lagerlöfs ”Legenden om juleroserne” hører til de klassiker, vi bare må fortælle vores børn – og selv nyde igen og igen. Så smuk, rørende og poetisk!

Nu præsenterer forlaget Unitas Selma Lagerlöfs beretning om Abbed Hans, der drager af sted ud til røverhulen i Göinge skov, fordi den hver julenat forvandles til en prydhave for at fejre Vorherres fødsel i en nyoversættelse af Werner Fischer-Nielsen. Illustrationerne er udført af Esben Hanefelt Kristensen, der maler meget farverigt og detaljeret. Billederne har et mosaikagtigt mønster med de mange små felter. Resultatet er en helt eventyrlig og magisk stemning. Motiverne supplerer bogens legende på fornemmeste vis.

Nobelprismodtageren Selma Lagerlöf tegner sig for et betydeligt forfatterskab, vi med fryd og glæde kan nyde igen og igen. Både som lille og stor. Som forfatter havde hun ikke bare et vigtigt budskab, men lagde også stor vægt på litteraturens rolle. Derfor er det desto mere en fryd og fornøjelse at åbne denne version af Selma Lagerlöfs ”Legenden om juleroserne” og opleve, hvor fantastisk bogen fungerer både form- og indholdsmæssigt. Her er tale om en hel igennem skøn bog, der byder på en enestående fortælling om tillid, tro og medmenneskelighed.

Med sin sans for fortælling og eventyr formår Selma Lagerlöf at gøre bibelhistorie endnu mere dragende og fascinerende. Det er en fryd at rejse med forfatteren og Abbed Hans rundt i det fattige Sverige op til Røverhulen, hvor han oplever gæstfriheden og ikke mindst en julenat over dem alle. Men tvivlen følger med ham i skikkelse af hans ledsager – og det skal blive fatalt. Alligevel er der noget bevægende, rørende og også berigende i den fuldente slutning, der så smukt minder os om at tro på det bedste i hinanden og at handle ret.

Fortællingen her rummer store mængder livsvisdom og universelle værdier. Det er en dejlig julefortælling, der vil kunne læses af alle uanset religiøst ståsted. Først og fremmest handler det om medmenneskelighed. Men legenden er også fuld af tro og håb. Den tænder et lys og håb om tilgivelse. At Selma Lagerlöf var stærk i sin tro, er der ingen tvivl om. Men ”Legenden om juleroserne” rækker meget videre. Den beriger med sin magi og planter tro på det gode!

Køb Legenden om julerosen online

Skriv et svar