Piggy – den store flugt fra juleaften

Fortællingen om den lille pattegris Piggy er et smukt juleeventyr der rører mere end man ved første øjekast forventer. Her er ikke tale om en lille banal julehistorie men om en klog og vedkommende fortælling om venskab og tillid.

Vi befinder os i 1932 på en bondegård, hvor vi møder grisen Piggy ,der bliver solgt til en ny ejer. Piggy knytter straks stærke bånd til sin nye ven, der giver den mad som den så godt kan lide. Stakkels Piggy tror selvfølgelig ,at maden er en kærlighedserklæring og har fuld tillid til sin ven. Men manden vil fodre Piggy op ,så den kan blive stor og lækker til juleaftens hovedret.
Hvad der eirkelig er på færde,går først op for Piggy da frihedskæmperen kalkunen Monty dukker op. Monty planlægger en flugt men det går ikke helt som planlagt. Ingen kender dagen før solen går ned.

‘Piggy’ er et smukt, men også voldsomt juleeventyr om venskab og frihed for en gris. Fortællingen om ”Piggy – den store flugt fra juleaften” er R.S. Söderströms debut som børnebogsforfatter, og den er blevet til på baggrund af animationsfilmen af samme navn fra 2010. DR Ramasjang viser d. 25. 12 Piggy kl. 15.30 og den kan også ses på SVT 2 den 24. december.

Der er på ingen måde tale om en traditionel julefortælling. Tværtimod er det en bog med mørke og ret dystre billeder, men ikke desto mindre virkelig smukke billeder der understøtter fortællingen om Piggy på fornem vis.

Bogen henvender sig klart til børn over de 8 – 9 år og især de største af slagsen, da den på ingen måde er enkel eller banal. R.S. Söderström skriver smukt og rørende om den naive gris, julemad, venskab og håbet om frihed. Mon ikke det nok skal blive en ægte juleklassiker!

Køb Piggy – den store flugt fra juleaften online

Skriv et svar