Rejsen til Bazukaan

Glæden ved musik er stor og intens hos pigen Mathilda på 12 år, men det kniber desværre med at forstå noderne. Hele familien holder af musik og især jazz og blues er i højsæde hos Mathildas familie. Musiktimerne hos spillelæreren Betty er både sjove men også udfordrende og svære, fordi Mathilda har så vanskeligt ved at forstå nodelære. En aften bliver en node levende for hende og inviterer hende med hjem. Det bliver begyndelsen på rejsen til Bazukaan, der er et sandt eventyr om musik og musiklære.

I Bazukaan er alting gjort musisk på en eller anden måde. I skolen står alt i musikkens tegn. Menneskene i Bazukaan er noder og stederne i Bazukaan er områder, der relaterer sig til forskellige former for musik. Mathilda kommer til at bo i Blue Town, hvor musikken er blues. Senere er hun på ekskursion til Classical County og Place of Rock.
Undervejs på sin rejse rundt i Bazukaan møder Mathilda en lang række noder, som hun bliver nært knyttet til. Derigennem får hun større forståelse for nodelæren og større forståelse for musikken. Nodernes væsens som ‘person’ afspejler deres rolle som node i musikken.

Meningen med bogen her er da også at give læseren en større musikalsk begrebsverden og ikke mindst gøre det nemmere at lære noder. Bogen lykkes et langt stykke hen ad vejen.
Med den musikalske rejse til Bazukaan formidles en kærlighed til musikken, og læseren vil automatisk suge ord og begreber til sig.
Derimod synes jeg ikke, at bogen i væsentlig grad hjælper med at forstå noder konkret.

Selve fortællingen, der er henvendt til børn i alderen 9-12 år fremstår lidt uskarp, og vil formodentlig blive opfattet som en kende barnlig af de største børn med sin legende og fantasifulde tilgang til musikken.
Eventyret Bazukaan burde i mine øjne være henvendt til yngre børn, for ideen er på alle måder prisværdig.

Køb Rejsen til Bazukaan online

Skriv et svar