Smørhår og duksedrenge

Journalist og forfatter Lars Daneskov er på banen med endnu en bog om drengen Anton i serien om ”Tro, håb og gorgonzola”, ”Tøselus og vinkeflæsk” og ”Dig, mig og lama”.
Nu er vi kommet til ”Smørhår og duksedrenge”, der udspiller sig op imod juletid. En ny dreng skal begynde i Antons klasse. Det er ingen ringere end Gilbert Ernst, der er landets klogeste dreng. Gilbert har nemlig vundet flere priser i quizzen Junior Professor. Men Anton er ikke just begejstret for Gilberts opdukken. Gilbert har nemlig en tiltrækkende kraft på Antons bedste ven, Molly. Det er ikke særlig rart!
Men pludselig bliver tingene vendt på hovedet, da Anton gør en særlig opdagelse. Nu udfordres han selv og må træffe et vigtigt valg. For hvad er det, der tæller mest, når man er barn?!

Lars Daneskovs bog hylder det legende, umiddelbare og fantasifulde barn med bogen her. Fortællingen om Anton stiller spørgsmålstegn ved vigtigheden af, at gøre sig umage og blive dygtig. Det er ret sort/hvidt.
Men når det er sagt, så er bogen en alle tiders sjov og underholdende oplæsningsbog. Den kan også nemt læses selv af de lidt større børn, der vil glæde sig over de gode sort/hvide stregtegninger undervejs.

Det er en fryd at blive præsenteret for en fortælling med så rig en indlevelse i barnets verden og mange skæve detaljer. Lars Daneskov formår at bibringe et klart budskab om, at børn skal have lov til at være børn og dyrke deres forskellige styrker. Dermed er bogen en særlig gave til de børn, der måske er lidt udfordret i de boglige fag. Men historien, om den skæve, finurlige karakter Anton, er en gave for alle læsere – det være sig både børn og voksne oplæsere. Her er nemlig masser af god humor, overraskelser og underholdning.

Køb Smørhår og duksedrenge online

Skriv et svar