Tordenskjold

Tordenskjold kendes af de fleste fra tændstikæsker og måske også fra sange om søhelten.

I bogen ”Tordenskjold” giver Lise Bidstrup en spændende fortælling om Tordenskjolds opvækst og liv som søhelt. Bogen er skrevet i den skønlitterære stil med vægt på de faktuelle informationer. Der er altså tale om faktion.

Allerede fra sin tidlige opvækst i Trondhjem viser Peter Jansen Wessel, som hans borgerlige navn var, stor interesse for søfart og drømmer om at blive sømand i kongens flåde. Han vil mere end gerne på Søkadetskolen på Holmen i København. Men Peter er ung. Først må han drage til søs. Han er afsted som skibsdreng på et slaveskib før han får arbejde på skibet Løvendahls Galley. Fra da er Peter godt på vej til at blive søhelt!

Læseren er med på sidelinjen i en række store søslag, hvor Peter gør det bemærkelsesværdigt godt som kaptajn. Men heldet vender, og der er søslag der ender mindre heldigt. Den Store Nordiske Krig bliver imidlertid en stor succes for Tordenskjold, som han nu hedder. Efter krigen drager han til Hannover, hvor han udfordrer en svindler til duel. Det skal blive fatalt for den store søhelt!

Lise Bidstrup formidler levende og engageret historien om Peter Jansen Wessel, der blev kendt som søhelten Tordenskjold. Sproget er rigt og varieret. Det er en fryd at se, hvordan Lise Bidstrup evner at integrere gamle udtryk uden at teksten bliver tung eller vanskelig. Tværtimod er ‘Tordenskjold’ nem at læse.

Bogen er en spændende, lærerig og interessant fortælling med masser af dramatik undervejs. Som forfatter formår Lise Bidstrup at skrive med en lethed og et drive, der gør fortællingen medrivende og god.
”Tordenskjold” er en fin måde at møde historien på – samtidig med, at underholdningen er i top!

Køb Tordenskjold online

Skriv et svar