Tør du ride på golden? UFO-klubben1

En ny dejlig hesteserie har set dagens lys. Forfatteren bag er svenske Inger Frimansson, der allerede har to titler klar om pigen Effie og hendes oplevelser som nybegynder udi ridning.

Effie på ti har altid være betaget af heste men har aldrig selv redet. En dag foreslår mor at hun skal begynde at gå til ridning ligesom hun selv har dyrket tidligere. Effie er lykkelig, da hun starter til ridning. Men det er også svært og udfordrende at arbejde med de store, stærke dyr. Ridelæreren Susanna er heldigvis sød og Effie bliver knusforelsket i hesten Rabalder. Klassens nye pige Luffe begynder også på rideskolen, men er i modsætning til Effie vant til at ride. Luffe har sin helt egen hest, Golde Angel.
Nu er problemet at få fortalt Luffe, at Effie faktisk kun er nybegynder og slet ikke er vant til heste. Vil Effie nå at få det sagt inden det får konsekvenser?!

Fortællingen om hestepigen Effie er en sød, autentisk og rørende beretning om ægte kærlighed til heste – og om venskab, ærlighed og oprigtighedens pris. En enkel, varm og dejlig bog, om at være tro mod sig selv og åbne op overfor sine kammerater og nærmeste; turde vise hvem man er og mærke at man er ”god nok”. Samtidig formår forfatteren at tilsætte nogle ekstra elementer, der gør bogen troværdig og interessant fordi læseren vil kunne nikke genkendende til de spændinger mellem børn og voksne på kryds og tværs, som beskrives så fint. Eksempelvis i skolen, hvor Effie kæmper med vikaren og en dårlig kemi mellem denne.

”Tør du ride på Golden?” er en ikke en bog med masser af dybde, men en dejlig og positiv bog, der beskriver et genkendeligt pigeliv. Rigtig mange piger vil med garanti gerne være medlem af UFO-Klubbens fanklub. Der venter nemlig en ukompliceret, glad og spændende læseoplevelse med masser af vrinsk!

Køb Tør du ride på golden? UFO-klubben1 online

Skriv et svar