3 aktiviteter du kan lave sammen med dine børn i sommerferien

Dagene bliver længere, vinterjakken er så småt pakket væk og sat på loftet. Nu mangler du bare at planlægge sommerferien. Om der så er vind, vand eller hedebølge i Danmark, guider vi dig til sjove aktiviteter med børnene i sommerferien.

Sommerferie med hedebølge

Hvis sommeren viser sig fra sin bedste side, med masser af sol og tropenætter, er der ingen grund til at flygte ud for Danmarks grænser. Du kan med fordel blive i Danmark, så længe du har planlagt nogle aktiviteter med børnene. Hvis det viser sig at blive meget varmt, kan det måske godt betale sig at investere i et badebassin eller en sprinkler, så børnene kan få lov til at lege og blive kølet ned i mellemtiden.

Her er det også godt at komme ud og bevæge sig, når vejret er dejligt i Danmark. En lille cykelferie eller cykelture ned til den lokale ismand, kan være en fin lille aktivitet, når dagen er på sit varmeste. Hos Pedalatleten kan du finde kvalitetscykler til både børn og voksne.

Hvis du bor i lejlighed, kan det godt være svært at byde sine børn på badebassin og sprinkler. Her kan du med fordel invitere dem med i noget badeland, for eksempel Lalandia. Du kan eventuelt planlægge en tur, med andre forældre, som vælger at blive hjemme sammen børnene, denne sommer.

Det drivvåde Danmark

Danmark har til tider de våde somre, hvor skove og planter trives, men vi som befolkning, har tendens til at ville flygte ud af landet. Her kan du jo overveje at prøve at finde en billig afbudsrejse. Det kan selvfølgelig være lidt svært at rejse på ferie, når budgettet ikke er til det. Her kan du overveje at låne lidt penge på Lendme, som sammenligner forskellige lånetilbud til dig.

Hvis budgettet på ingen måde holder til en rejse, kan en sommerhustur med hyggelige film og brætspil også være et godt alternativ. Her kan du vælge at gøre ekstra meget ud af indendørs aktiviteter, så som noget bagning og lave en lille hjemmebiograf. Husk at medbringe regnfrakke og gummistøvler. Så børnene er forberedt til at hoppe i vandpytter og fange snegle og frøer.

Hvis ikke du har mulighed for at tage i sommerhus, kan du også lave sjove aktiviteter derhjemme, så som temaaftener eller temadage. I kan for eksempel lave Japandag, hvor I laver sushi og ser underlige japanske tegnefilm. Den klassiske regnvejrsaktivitet er en tur i biografen, en tur til den blå planet eller en tur på planetariet.

Generelle aktiviteter i sommerferien

Sommerferien er den længste tid på året, hvor børnene har fri fra skole. Det betyder også at de bliver mindre stimuleret end normalt, og kan i værste fald føre til irritation for barnet, og dermed også for den voksne.

Det er derfor vigtigt at du holder barnet stimuleret med aktiviteter. En idé kunne være at lave et ”forælder og barn” projekt, hvor i arbejder på noget sammen. Det kunne for eksempel være at bygge et fuglehus sammen, at læse alle Harry Potterne bøgerne sammen eller at lære dit barn at stå på rulleskøjter eller at cykle. Det kunne også være at dit barn stadig mangler at lære at svømme, som også kunne blive til en aktivitet. Hvis dit barn er bagud i skolen, eller usikker i nogen fag, kan deltidssommerskole måske også være til fordel for dit barn. Det vigtigste er at du holder dit barn stimuleret.

Skriv et svar