3 måder at gøre dit barn gladere for skole

Er dit barn let at få i skole hver morgen? For nogle børn er det at tage i skole ikke noget de glæder sig til om morgenen. Det kan være de keder sig i skolen, føler sig sløje eller bare hellere vil være derhjemme og have det sjovt.

Det kan være frustrerende at skulle overtale sit barn hver dag til at komme afsted. For det er jo vigtigt at de lærer noget – og mødes med andre børn. Derfor har vi lavet en guide til, hvordan du kan give dit barn et humørboost og gøre skolen til en sjov aktivitet.

Gør lektierne til en leg

Det kan være dit barn ikke bryder sig om skolen, fordi de skal lave lektier og ikke bare kan lege, som de plejede at gøre i børnehaven. Her kan lidt hjælp fra dig og din partner samt ny teknologi gøre indlæring til en sjov proces, som børnene glæder sig til.

Ofte kan det være udfordrende, hvis jeres barn kommer i skole og ikke har dannet et godt fundament for indlæring inden de starter. Hvis børnene føler sig sikre på tal, bogstaver samt fysiske og sociale aktiviteter, er det mere sandsynligt at de ikke keder sig i skolen.

Desuden er det lettere for børnene at lave sine lektier, hvis de får hjælp til dem af mor eller far. Måske I kender klippet fra filmen Nanna, hvor faren bruger appelsiner til at lære Nanna at tælle? På samme måde kan du bruge leg til at gøre læring sjovt for dit barn.

Du kan bruge pebernødder eller små stykker slik som motivation til at lære. Bed dit barn om at løse regnestykkerne ved at have fysiske objekter, de kan tælle. Det gør det mere håndgribeligt, og så kan de få et stykke slik bagefter.

Har dit barn en ordentlig livsstil?

Hvem har ikke prøvet at føle sig sløj, specielt når det kommer til vinterperioden? Følelsen af ikke at tage i skole kan nemt forstærkes, hvis dit barn ikke føler sig rask – også selvom det ikke er sygdom som er på spil.

Følelsen af at være sløj hænger ikke nødvendigvis sammen med at dit barn er ved at blive syg. Det kan nemlig være mere livsstilsmæssige faktorer, der spiller ind på dit barns energiniveau og lyst til at tage i skole.

Er dit barn aktiv i løbet af dagen og dyrker sport? Får det ordentligt med søvn eller skal I lave ændringer i dets døgnrytme? Indeholder den mad I laver nok vitaminer, som passer til et barns behov? Alle disse faktorer kan gøre at dit barn ikke har energi og føler sig træt og uoplagt.

Mange af faktorerne er heldigvis lette at gøre noget ved. Sørg for at tage børnene med ud på gåture eller sørg for at de har en sportslig hobby, så de har tømt energidepoterne og får en god nats søvn.

Giv dem enten multivitaminpiller eller lav en varieret kost med masser af vitaminer. Børn har brug for meget næring i voksealderen, og så giver det dem mere energi. En ordentlig livsstil og kost hjælper dit barn med at bekæmpe sløjhed, så det sagtens kan tage i skolen.

Gå ikke ned på udstyr

Skolegang kan ofte handle om meget andet end læring og leg. Det sociale aspekt af at gå i skole må ikke undervurderes, for det er vigtigt at dit barn føler at det passer ind og kan relatere til de andre børn. Altså kan barnets reaktioner være en afspejling af dette.

Giv dit barn lov til at udvikle sig selv og giv det mulighed for at udfolde sig selv kreativt. Det kan betyde at barnet vil bede om ting som barnets venner går med, laver og spiser. Selvom I ikke altid skal give efter er det vigtigt at barnet har det fornødne udstyr til at tage i skole.

For at sikre at barnet føler sig klar til skolegangen og glæder sig til at tage i skole, kan I med fordel give det en variant af Ergobag skoletasker, hvor det tidløse design gør tasken til det oplagt valg til barnets skolegang igennem flere år.

Match skoletasken med et opdateret penalhus, så dit barn har alle nødvendige ting til undervisningen– og måske nogle fine farveblyanter, som det kan vise til sine venner.

Skriv et svar