3 sjove lege, man kan lave med børnene

En god og sjov leg kan altid være et kæmpe hit i fritkvarteret eller måske i timen, hvor man ikke har så meget andet at give sig til. Derfor har vi her samlet en række af de lege, der er allermest populære, når man vil have smilet frem på alle børnenes læber. Legene fra denne samling er i de fleste tilfælde hentet fra guiden om børnelege her. En god børneleg er i øvrigt med til at aktivere børnene så de får rørt sig og derfor får noget tiltrængt motion som er af stor vigtighed i den alder, og undersøgelser har bl.a. vist at unge i alderen 5-17 år bør være aktive i ikke mindre end én hel time hver eneste dag – og man kan altså ikke holde fri i weekenden. Så med det af vejen så bør det altså stå klart for enhver at en god børneleg altid er et sikkert hit, hvis man vil give børnene en sjov og ikke mindst aktiv oplevelse med en masse bevægelse.

De gode børnelege får smilet frem!

Hvis vi selv husker tilbage til tiden i folkeskolen så var de bedste stunder de gange hvor man havde vikar og han eller hun kom ind og sagde at timen stod på en gang rundbold. Det var det hvertfald for mig, og jeg kan tydeligt huske det sus man fik gennem maven, når vi alle løb ud mod fodboldbanerne med kegler og bat i hånden. En af grundene til at det netop var så sjovt var givetvis også at det fik konkurrencemennesket frem i os allesammen, fordi at man selvfølgelig gerne ville være på det vindende hold. Og det gjorde sådan set bare at alle engagerede sig endu mere.

Leg 1: Rundbold

Dette er nok en af de mest kendte og klassiske lege, som de fleste af hos garanteret har prøvet at spille tilbage i vores egen tid i folkeskolen. Som nævnt ovenover er det altid en oplagt leg for en eventuel vikar at lave med børnene, hvis man ikke lige er blevet forberedt på, hvad man ellers skal give sig til. Reglerne kender de fleste og meget kort så skal man have stillet fire kegler op som repræsenterer banen. Nu skal man dele børnene op i to hold som nu skal dyste mod hinanden.

Leg 2: Ståtrold

Dette er en sjov variant af “Tag fat”-legen og her kommer børnene virkelig til at få rørt sig. Man skal starte med at vælge et barn der er fangeren. Han eller hun skal nu fange de andre børn og når man bliver fanger skal man stille sig med spredte ben. En anden deltager kan nu befri denne ved at kravle under benene. Nu er man med i legen igen.

Leg 3: byen sover

Denne leg er ligeledes et hit i klasseværelser med børnene over hele landet. Den er især populær i de små klasser. Man skal vælge fire børn som skal sige “Byen sover” i kor. Nu skal alle de andre lukke øjnene, og hver skal nu prikke en anden på ryggen. Når man er færdig skal de der er blevet prikket på ryggen, gætte hvem det er.

Kilder:

https://ideertilfest.dk

https://www.sundhed.dk

Skriv et svar