Børneopsparingen er stadigvæk en god investering

Alle ved det er dyrt at have børn. Man har meget længe snakket om at det koster en million kroner fra et barn bliver født til barnet fylder 18 år. Og for mange mennesker er det rigtig mange penge. Så hvilke lang tids investeringer kan du lave? Det kigger vi lidt nærmere på her.

Til barnet

Der er mange måder at investere i barnet på. Den klassiske er selvfølgelig en børneopsparing. Men med de altid skiftende regler der er kommer, kan det være svært at vide om det er en god investering. Derfor er det godt der er lavet en gennemarbejdet guide til børneopsparing.  I korte træk er en børneopsparing blevet en endnu mere fornuftig ting at investere i. Du kan nu indsætte flere penge på børneopsparingen og du kan få hjælp til at investere pengene i aktier eller obligationer, så du kan få et bedre afkast. Det er specielt fornuftigt at gøre i dag, da du ikke får det store afkast på blot at have penge stående på en konto, som man gjorde i gamle dage.

Ejendomsinvestering – Det sikre valg

Hvis man tager et kig ud i verdenen, og ser på alle de mennesker der er millionærer i dag, så er det en enorm stor andel af dem, der på et eller andet tidspunkt, har investeret i ejendom. Det er ikke fordi du skal til at være stor invester, men det er blot for at sige at det er en forholdsvis sikker måde at investere sine penge. Hvis du kigger på priserne på ejendomme, har der været mange op og nedture, ligesom så meget andet og som man må forvente, men hvis du kigger på det helt store billede er priserne opadgående. Prøv at tænke 18-20 år tilbage og kig på priserne, og se på hvad priserne er i dag.

Der vil du se en stigende pris på boliger, og hvis du tænker 18-20 år ud i fremtiden, giver det pludselig god mening med ejendomsinvestering. Og med den lave rente man kan få på et boliglån i dag, er det er perfekt tidspunkt at investere i drømmeboligen til dig og din familie. Så i stedet for at smide dine penge ud ad vinduet til din udlejer, så kan du bruge pengene på at investere i fremtiden. Du kan selvfølgelig også investere i et reelt større ejendomsprojekt, som var det en aktie. Men så kan du lige så godt rådføre dig med din bank og spørge dem hvilke lang tids investeringer i aktier eller obligationer ser gode ud.

Dine investeringer

Lidt samme tips til økonomien som ejendomsinvestering fra før, er at lave et forældre køb allerede nu. Det er en genial måde for dig at investere i fremtiden, for dit barns økonomi men også din egen økonomi. Dit barn bliver meget mere økonomisk fri, og behøver ikke at få et deltidsarbejde samtidig med de studere. De vil også være mere oplagte til at færdiggøre deres studie. Der er også mange unge der får støtte hver måned til at overleve. Så i stedet for at du smider penge efter din unge, til deres forbrug, laver du i stedet en god velovervejet investering.

Der er selvfølgelig altid risikoen for at dit barn ikke vil studere der hvor i har købt boligen. Men der er klart nogle smørhuller for studerende i Danmark, hvor stort set alle uddannelser ligger indenfor kort afstand. Her er København og omegnen et fornuftigt sted at investere i, ligesom Aarhus og Odense ville være det. Hvis man vælger de rigtige steder, vil man også altid kunne finde udlejere til sin bolig. F.eks. i Kongens Lyngby hvor der ligger DTU, CPH Business, HF Lyngby i byen, samtidig med alle uddannelserne i København, som er indenfor 30 minutters kørsel med det offentlige.