Familie med børn – Ideer til forlænget weekend

 

Som familie med mange forpligtelser rundt omkring, kan det ofte være svært at finde en hel uge til at komme enten på ferie eller i sommerhus. Derfor kan i som familie med fordel tage af sted et par gange om året, bare som en forlænget weekend. Det kan eventuelt være i nogle af helligdagene, så det passer med at børnene ikke misser dage i skolen.

Vi vil derfor her prøve at komme med nogle forslag, til hvor i kan tage hen og hvad i kan lave.

 

Jyllands mange muligheder

I det store Jylland er der virkelig mange muligheder for en hyggelig og spændende familietur.

Hvis det blot er eventuelt en enkel dag i ønsker at være afsted, så er der spændende steder som de mange forlystelsesparker – Djurs Sommerland, Faarup Sommerland m.fl. Så hvis i har børn der godt kan lide en aktiv dag, med en masse action, så kan i med fordel besøge et af de mange fede parker. Hvis vejret er godt, kan i med fordel også pakke badetøjet, da der er i begge disse er store, sjove vandland.

 

Et besøg til disse parker kan selvfølgelig også kombineres med eventuelt en weekend i sommerhus, eller ude i naturen på camping. For at gøre det hele mere hyggeligt, kan i forberede lidt lækkert til turen hjemmefra. Madpakker kan smøres hjemmefra til køreturen, derudover kan i eventuelt bage en lækker chokoladekage, for at have lidt lækkert til weekenden.

 

For at få den helt store oplevelsespakke til sådan en weekend, vil Billund være centralpunktet for en sjov weekend. Med både Legoland og Lalandia indenfor få kilometers afstand, kan det næsten ikke fås bedre.

 

En hel dag kan let bruges i Legolands kæmpe park, hvor der er noget for alle aldre. Hos Lalandia får du ligeledes et center som har alt hvad et børnehjerte begærer. Kæmpe legeområder, bowling og et enormt vandland. Derudover er der butikker og restauranter fordelt på hele 10.000 m2.

I forlængelse af det enorme center, er der lækre hytter, som kan lejes til overkommelige priser. Hytterne kan lejes i pakker, så man både får entre til centret og en lækker hytte til overnatning.

 

Sjælland og Fyn

Der er på både Sjælland og Fyn et hav af spændende oplevelsesmuligheder og seværdigheder. Derfor kan det måske være fordelagtigt at tage en forlænget weekend, hvor der rejses igennem Fyn og så til Sjælland. I især Odense er der mange spændene attraktioner for børnene. I den indre by finder i huset for den verdenskendte H.C. Andersen, hvis eventyr ethvert dansk barn kender. Derudover skal turen helt klart gå et smut forbi Odense Zoo, som er en af Danmark bedste.

 

Turen kan dernæst gå videre til Sjælland og nærmere bestemt Hovedstaden. Her er der selvfølgelig det skønne Tivoli, som har alt hvad en familie kan ønske – Forlystelser, skønne omgivelser, restauranter m.m. Derudover er der også Bakken som også kan tilbyde et bredt udvalg af hæsblæsende forlystelser.

 

Udover alt dette, så er København en oplevelse i sig selv, såfremt man ikke er fra området.

Skriv et svar