Find den perfekte seng til børneværelset

Det er især i børneårene, at der sker en stor og vigtig vækst i mennesket. Og for at væksten kan foregå på den bedste og mest optimale måde muligt, er det vigtigt, at barnet får nok søvn. En vigtig faktor for en god nattesøvn er sengen, som dit barn sover i. Det gælder altså for dig som forælder om at finde den helt rigtige seng, til børneværelset, så dit barn kan få den bedst mulige søvn om natten.

Størrelsen

En af de første ting, du skal bestemme dig for, når du køber en seng til børneværelset, er hvor stor sengen skal være – og dette kommer selvfølgelig an på højden af dit barn. Du skal nok have fat i en juniorseng, men disse fås også i forskellige størrelser. Der er også flere muligheder for at vælge størrelse på sengen – du kan vælge at købe en seng, som er en, der passer lige nu, men som barnet ikke vil kunne vokse meget i. Du kan også vælge at købe en stor seng, som barnet har mulighed for at vokse med, så du ikke allerede skal ud og købe ny seng igen om et år.

Indrammet seng eller ej?

Har du et lille barn, eller er dit barn bare meget aktivt om natten? Så kan det være en god ide at have små hegn på sengekanten, så du ikke risikerer, at dit barn falder ud af sengen i løbet af natten. Dette gør måske ikke så meget, hvis det er en lav seng, hvor der ikke er særlig langt ned til gulvet. Er det derimod en seng i højden, kan det faktisk hurtigt blive meget farligt, hvis barnet falder ned deroppefra, og det kan derfor være en god ide at sætte en lille indramning på sengen.

Madrassen skal være god for barnet

Alle menneskekroppe er forskellige, så det er ikke sikkert, at den type madras der er rigtig for dig, er rigtig for dit barn. Fordi barnets krop udvikler sig så hurtigt, som den gør i den alder, er det vigtigt at barnets krop har den rigtige støtte under nattesøvnen – det er altså vigtigt, at barnet sover med en madras, der støtter ryggen på den rigtige måde, så barnet ikke vokser op med en skæv rygsøjle, hvilket kan komme til at have en meget negativ indflydelse på resten af barnets fysiske opvækst.