Gratis og billige oplevelser for de små

Sommeren nærmer sig, og derfor betyder dette også at børnenes sommerferie kommer.

Det som følger med hertil, er at man har mange dage hjemme sammen med børnene.

Med det gode vejr på vej, kan man næsten ikke blive hjemme indendørs, hver dag.

Derfor vil vi her give lidt hjælp til, hvordan i kunne bruge nogle af dagene, sammen med børnene, uden at skulle have den helt store pengepung frem.

En dag i selskab med dyrene

Den helt klassiske oplevelse, som involverer dyr, er jo en tur i zoologisk have. Der er rigtig mange rundt omkring i Danmark, og også i forskellige størrelser. Derfor varierer prisen også en hel del. Men disse zoologiske haver kræver entre og dernæst skal der også købes mad og drikke i løbet af dagen, og dette er næppe en billig løsning.

Der er derfor rundt omkring i landet bondegårde som åbner op for at børnefamilier gratis kan komme ud på gården og, klappe gederne, komme helt tæt på en hest og sige hej til en gris. Dette sker efterhånden flere steder, og det er en gratis og mere nærværende oplevelse for familien.

Opdragelse i kultur og historie

I Danmark har vi en stolt historie og en ret diversificeret kultur. Det kan være svært for forældre at fortælle sine børn om den danske historie, på andre måder end ved godnathistorier. Derfor kan det være en spændende oplevelse at besøge en af Danmarks mange museer. For på alle af Danmarks Statsanerkendte Museer, er det gratis for børn og unge under 18 år at komme ind.

Nyd sommerens varme i det fri

I Danmark har vi mange muligheder for at have gode oplevelser med dem små – Så længe vejret er til det.

Vi har en del strande på de forskellige kyster, så der bør være rig mulighed for at finde en nær dig. En hyggelig dag på stranden med de små, vil garanteret være et sikkert hit.

Pak frokosten hjemmefra, og medbringe kolde forfriskninger, så kommer i til at have en hyggelig dag, uden at bruge mange penge på det.

Et andet garanteret hit, vil være en tur til en større legeplads. Hvis du vil finde frem til en nær dig, så kan du eventuelt besøge Naturstyrelsen, som har en oversigt over pladserne rundt omkring i landet. Ligesom med strandturen, så kan maden og drikkevarerne pakkes hjemmefra, og så spares der penge igen, uden at det skal blive mindre sjovt.

Weekendtur med de små

Det kan måske være lidt sjovere for børnene, at helt komme væk fra hjemmet i mere end bare en eftermiddag. Derfor kan du eventuelt overveje at finde et sted at tage hen en weekend eller en hel uge.

Her har vi skønne muligheder som Lalandia, Legoland, Jesperhus osv. Derudover kan i eventuelt leje et sommerhus for en weekend, og så har i måske stranden indenfor gåafstand.

Det kan godt være lidt dyrt, og svært at finde overskud til sådan en tur, og især hvis man er enlig forsøger. Som enlig forsøger står man med ekstremt meget ansvar, uden at få så meget hjælp. Det kan både være psykisk, fysisk og økonomisk hårdt. Derfor findes der heldigvis offentlige instanser til at hjælpe enlige forsørgere. Der er nemlig en økonomisk hjælp at hente, som der ingen skam er i at tage imod. Det er nemlig børnetilskud, som er statens hjælpende hånd til den enlige forælder.

 

Skriv et svar