Hav børnene med på ferie uden problemer

Det er fantastisk at komme afsted på ferie med hele familien. Det er dog ikke altid lige nemt, når det handler om at køre på ferie med hele familien, da børnene skal underholdes hele vejen til feriedestinationen, og det er specielt svært med helt små børn. Børnene skal gerne underholdes hele vejen, hvilket kan være en udfordring i sig selv, og du kan derfor læse mere om, hvordan du kan gøre familiens bilferie lidt nemmere.

Skab den gode stemning

Noget af det vigtigste for en god bilferie, er at skabe den rigtige stemning omkring køreturen. Køreturen er en lang og kedelig tur, det er langt de færreste der synes, at den er super fed, men hvis i sørger for at tale med jeres børn inden turen, bliver det hele en smule bedre. Det er vigtigt at appellere til jeres børn ved at skabe en stemning om, at det nok skal blive en fed tur, og at det skal være en fælles indsats for at skabe den gode stemning, og gør det gerne på en måde, hvorpå i kan opnå en god stemning, inden i sætter jeg ind i bilen.

Skab fællesskab om tingene

Når turen begynder, er det en god idé at have diverse remedier klar til at underholde børnene, mens i er på vejen. Lydbøger er en klar vinder, når det kommer til at underholde børn i længere tid, og det er faktisk muligt at give alle børnene mulighed for at lytte til den samme lydbog på samme tid. For at give flere mulighed for at lytte til det samme fra en telefon eller tablet, kræver det at familien anskaffer sig et split-stik, som gør det muligt at sætte flere høretelefoner til. At alle ungerne kan lytte med til den samme historie, gør det hele lidt sjovere og der bliver skabt en fællesskabsfølelse, som er super vigtigt at have med på turen.

Et split-stik giver også mulighed for at børnene kan lytte til musik i fællesskab, uden at det vil genere hele familien, hvis i ikke deler samme musiksmag. Sørg for at børnene laver nogle playlister til turen, så de ikke løber tør for musik til turen. Familien kan også lave en fælles playliste, med musik i alle kan lide og kan synge med på. Med en fællesplayliste er der lidt musik til alle og i kan hygge med musikken på turen mod de varme lande.

En behagelig tur er en god tur

Har i meget små børn med på turen, handler det om at give de mindste noget meget behageligt tøj på, så det ikke bliver ubehageligt på turen. Vi kender det jo selv, det er ikke rart at sidde 10 timer i en bil i ført stramme jeans eller andet tøj, der ikke ligefrem er bilferie venligt. Et godt eksempel på behageligt børnetøj kunne være serien Petit by Sofie Schnoor, som er behageligt og lækkert for børn at være i.

Det handler om at have det behageligt på turen, men det kan jo ske at der er nogen i familien der bliver ramt af køresyge. Det er dog ikke altid lige nemt at gøre noget mod køresyge, udover at give en masse luft og holde pauser på turen. Det er dog muligt at tage armbånd mod køresyge med, som tager køresygen.

Skriv et svar