Hjemmebag med børnene: Sådan gør du det sjovt

At bage med sine børn kan være en hyggelig og sjov fælles oplevelse for alle. Men det er ikke alle forældre, der er lige vilde med at have børnene med i køkkenet.

Dog kan der laves om på dette med de rette tips. Vi har derfor fundet nogle fif til, hvordan du kan gøre det til en sjov oplevelse at bage med dine børn. Her er 10 tips, som du kan benytte dig af, hvis bagningen med dine børn skal være både sjov og mindeværdig.

TIP 1: Start med at finde alle ingredienserne frem

At tage alle ingredienserne frem, inden børnene kommer ud i køkkenet, vil sørge for, at bagningen starter gnidningsfrit. Sørg for, at der er god plads på køkken- eller spisebordet og sæt alle ingredienserne klar til brug.

TIP 2: Hav alle køkkenredskaber klar og tæt ved hånden

Sørg for, at du har skåle, flere skeer (en til hvert barn), målekopper m.m. klar på bordet. Ligesom med ingredienserne vil det være en stor hjælp, hvis du sørger for at forberede alt det, som du kan, inden I skal i gang med at bage.

TIP 3: Skal det gå ekstra stærkt?

Hvis I ikke har så meget tid, så det skal gå ekstra stærkt i køkkenet, så kan det være en god idé at bruge en røremaskine til visse opskrifter. Det vil nemlig gøre hele processen både nemmere og hurtigere sammenlignet med, hvis du skal stå og ælte dej med dine børn. At have knap så meget tid behøver ikke forhindre bage-projektet med børnene, hvis du blot tager andre metoder i brug såsom hjælp fra en røremaskine. Læs mere om røremaskiner til bagning med dine børn i denne artikel fra Forbrugsguiden.dk. 

TIP 4: Vær forberedt på rod

Hav papirhåndklæder eller en våd klud ved siden af dig, så kan du tørre klæbrige pletter og ingredienser op med det samme. Tal med dit barn på forhånd om, hvordan de ikke skal kaste med maden samt hjælpe med at rydde op.

TIP 5: Snak med dit barn om køkkenvaner

Hvis du vil bage med dit barn, så start med at tage en snak om, hvordan man arbejder i et køkken. Fortæl, at det er vigtigt, at de altid vasker hænder før, at de rører ved maden samt, at de tager et forklæde på, så deres tøj ikke bliver fyldt med mad.

TIP 6: Inkluder dit barn i opskriften

Når du bager, så sørg for hele tiden at kigge på opskriften og læse instruktionerne højt, så dit barn kan høre, hvad næste trin er. Hvis dit barn allerede kan læse, så sørg for, at dit barn læser hvert trin.

TIP 7: Snak med dit barn om deltagelsen

Sørg for at tage en snak med dit barn eller dine børn om, hvad de må og ikke må. Eksempelvis må de gerne hjælpe med at blande ingredienserne sammen, men de må ikke tage noget ind eller ud af ovnen.

TIP 8: Hvis du har flere børn, så bliv enige om, hvem der gør hvad

Hvis du skal bage med mere end et barn, så start med at finde ud af, hvem der skal gøre hvad. Eksempelvis kan det ene barn være med til at måle mel op, mens det andet barn kan hjælpe med at blande det sammen bagefter.

TIP 9: Arbejd sammen

Sørg for, at du inkluderer dit barn så meget i processen, som du kan. Mens du er i gang med at putte noget i ovnen, så kan det være, at dit barn kan finde den næste ingrediens eller række dig en bageplade. Jo mere du inkluderer dit barn eller dine børn, jo hyggeligere bliver det for jer alle sammen.

TIP 10: Sæt altid tid af til at nyde resultatet

Når I er blevet færdig med at bage, så sæt god tid af til at smage på bollerne eller kagen. På den måde kan I nyde, hvad I sammen har lavet, hvilket både er hyggeligt og sjovt for dig og dit barn. Desuden kan det også være en god idé at finde nogle fine servietter eller tallerkener frem, da det gør oplevelsen lidt mere speciel.

Hvis du er interesseret i at finde flere tips og tricks til, hvordan du kan gøre bagning med dine børn endnu sjovere og hyggeligere, så kan du læse mere her og her.

Skriv et svar