Hold den perfekte fødselsdag for dit barn

Det er ikke altid nemt at finde ud af, hvordan man skal håndtere sit barns fødselsdag. Skal man holde en fest eller ej? Skal alle vennerne i klassen inviteres? Eller skal man bare invitere familien og holde den hjemme? Der er mange måder at gøre det på, om du foretrækker noget stille og roligt hjemme i stuen, eller du gerne vil ud og holde noget større for dit barn. Vi har samlet nogle gode råd, til hvordan du skal bære dig ad med at holde fødselsdag for dit barn.

Ude godt, hjemme bedst?

Første skridt er at finde ud af hvor festen skal holdes. Vil du holde den hjemme og stå for det hele selv? Eller vil du leje et lokale eller lignende? Det kan være en fordel at leje et lokale, hvis man nu ikke har nok plads i ens eget hjem. Eller måske man lige har farvet ordnet noget i hjemmet, for eksempel gulvene eller ny maling. Så er det nok ikke den bedste idé at invitere en masse børn over til sjov og ballade. Med et lokale kan man eventuelt have mulighed for at gøre lidt mere ud af det, end hvis man holder fødselsdagen hjemme. Hvad end grunden er, og hvad end man vælger, kan begge dele være lige gode.

Pynt op til begivenheden

Pynt skal der til! Det er jo en fest og børnene vil helt sikkert elske det. Det er altid sjovt at pynte op. Når man pynter op, kommer man altid lidt mere i stemning. Det er ligesom når det er ved at nærme sig juleaften, fastelavn, påske eller andre højtider, så kommer man automatisk mere i stemning, når man pynter op til begivenheden. Der er masser af muligheder, når det kommer til at pynte op. Find den perfekte pynt til børnefødselsdagen. Man kan være kreativ og lave sin egen pynt, eller man kan købe sig til den. Find eventuelt et tema til festen, måske alle børnene er vilde med Frost eller en bestemt superhelt. Hvad end temaet kan være, løfter det stemningen og børnene plejer at være vilde med det.

 

Hvad skal du give dit barn i gave?

Alt efter hvor gammelt dit barn er, er det ikke sikkert at han eller hun, går særligt meget op i, hvad de får i gave. Måske et bestemt stykke legetøj eller en bestemt film er et godt sted at starte. Det kan også være noget mere praktisk, som for eksempel regntøj eller gummistøvler. Eller måske du endda kan snige en gave ind, der vil glæde hele familien i stedet for kun dit barn. I kan eventuelt bruge det som en undskyldning for at tage ud at rejse. Det kan være, at I har haft en stresset periode, og måske ikke har haft så meget tid til hinanden, som i gerne ville, så er det dejligt, at kunne komme væk og slappe af sammen med familien. Det kan for eksempel være en charterrejse eller bare en tur til Malmø – alt efter hvad pengepungen og skemaet tillader.

Lav lege med børnene

Når det kommer til hvilke lege man skal vælge til en børnefødselsdag, er skattejagt den ultimative klassiker. Der er masser af muligheder for at arrangere lege for dit barn og vennerne. Det er en god måde at få alle børnene til at lege med hinanden og det skaber en god stemning og et godt miljø. Det er også en god måde at få alle børnene med, så der ikke er nogle, der kommer til at føle sig udelukket. Hvis man er i tvivl om, hvad man skal finde på af lege, kan man altid lave en hurtig søgning på internettet og så vil der dukke en masse gode forslag op. Så er det bare at komme i gang med at lege. Alt i alt så er et godt sted at starte er at få besluttet dig for, hvor du vil holde fødselsdagen, få pyntet godt op så der er god feststemning og find på nogle lege til at underholde børnene – så er du garanteret den perfekte børnefødselsdag.