Hvilken slags danser er dit barn?

Der er mange forskellige måder at være danser på. Har du også et barn som bare elsker sportsgrenen dans? Om dit barn bare nyder at være observatør eller at deltage, er lige meget. Så længe han eller hun elsker dans, kan du med fordel læse med her. Her får du en guide i hvordan du kan støtte, opmuntre og lade dig inspirere til mere dans i dit barns liv.

Hyggedanseren

Når i er ude til fødselsdag eller til disko fester, er dit barn måske lidt genert, og han eller hun har måske ikke lyst til at danse når alle står og kigger. Derhjemme er historien dog en helt anden, dit barn sætter måske sit yndlings musik på, og hopper og danser, som om ingen kigger.

Her er det vigtigt at du ikke gør dit barn forlegen, dit barn er tydeligvis allerede bevidst om at han eller hun ikke er den mest elegante danser i lokalet. Du kan opmuntre dit barn ved at danse med, ligeså tosset som han eller hun gør. På den måde, kan du støtte op om dit barns trang til dans, foruden at gøre dit barn selvbevidst eller forlegent.

Den professionelle

Dit barn har gået til dans i et stykke tid. Det kan være alt fra hiphop til selskabsdans. Når der bliver snakket, er det om dans, Youtube er velkendt i browseren på familiens fælles computer, her ser dit barn nemlig film af andre dansere. Mange forældre er skeptiske omkring Youtube, blandt grundet det manglende filter, og de mange forskellige kanaler dit barn kan hoppe hen i. Zibrasport er et sports community som tilbyder et sikkert forum, hvor unge, dedikeret dansere eller unge som bare elsker at se folk danse, kan se livestreams, film, læse og poste blogindlæg og se interviews indenfor alle mulige forskellige sportsgrene.   

Partymakeren

Dit barn holder igen derhjemme, det er jo kedeligt at danse med sig selv. Men når der er mennesker, fest og god stemning holder dit barn sig ikke tilbage. Håret bliver slået ud og strutskørtet bliver hevet ud af skabet. Dit barn er festens midtpunkt, en social og sjov danser, alt andet end en lyseslukker. Det er også derfor i begge glæder jer til han eller hendes fødselsdagsfest, men hvad er det nu man skal huske når man vil have gang i en god fest for de unge? God lyd er essentielt, og med noget sjovt lys kan du komme langt, i at skabe stemningen af fest, i din dagligstue.

Dj’en

Dit barn elsker musik og alt hvad der handler om musik. Dit barn er ikke den man ser ude på dansegulvet, men dit barn er den som starter festen og får folk til at danse. Dit barn har længe gået rundt og plaget om at få en dj pult eller få lov til at scratche nogle plader. Du tænker måske at det er en dyr investering, hvis det bare er en fase. Hos DJ Huset kan du sende dit barn i dj skole, og her kan du nemt og hurtigt finde ud af om det er noget for ham eller hende. Du kan også købe dj udstyr, og hvis dit barn fortsat har interesse for at starte festen, vil dit barn uden tvivl lære at benytte dj pulten med manér her. 

Fordelene ved dans

Dans er bevist at være rigtig sundt for kroppen og psyken og anses sågar for en sportsgren i dag. Det er et frirum, hvor børn kan lege og le, uden nogen restriktioner. Forskningen viser at musik aktiverer forskellige motoriske, følelsesmæssige og kreative områder i hjernen. Støt dit barn i at danse, og lytte til musik. Dette er kun bevist sundt for barnets og dit eget velvære.   

Skriv et svar