Ideer til børnefødselsdagen

 

Det kan altid være et dilemma for forældrene at finde frem til, hvordan børnenes børnefødselsdag skal foregå. Skal der være et bestemt tema, hvor mange børn kommer der, hvad skal børnene have at spise? Der er mange spørgsmål der kommer frem, og derfor vil vi prøve at give jer lidt inspiration til hvordan en børnefødselsdag kan foregå.

 

Børnefødselsdag – Drenge

Det er selvfølgelig forskelligt for hvordan drenge og piger ønsker deres børnefødselsdag skal være.

Som det allerførste er det vigtigt at du som forælder lytter til hvad dit barn ønsker. Det allervigtigste er i sidste ende at DIT barn har det sjovt.

 

Tema

Først og fremmest kan det være en ret god ide at finde et overordnet tema for hele festen. For drenge kunne det være ret populært med eventuelt et superheltetema. Et tema skal helst gå igen over hele linjen, så det betyder pynten, maden, eventuelt udklædning osv. Her kunne det være at børnene skulle komme udklædt som deres yndlingssuperhelt. I forhold til maden, kan det være helt almindeligt mad, som eventuelt kan pyntes, kagen kan måske formes som et ”S” for Superman, eller blot kalde bollerne for ”Batman-boller”, blot som et sjovt eksempel.

 

I forhold til festens lege, så kan det være fint at have arrangeret nogle enkle lege, eventuelt en skatteleg i haven eller rundt i huset. Ellers er det sådan med drenge at de hurtigt selv finder på lege.

 

Som forældre kan det nogle gange være svært bare at se på fra sidelinjen, men barnet ønsker heller ikke at forældrene hænger over alle børnene. Derfor kan i med fordel aftale at barnet kommer til jer, såfremt de ønsker hjælp, eller jeres deltagelse. Det vigtigste er som sagt, at især jeres barn har det sjovt.

 

Børnefødselsdag – Piger

Pigerne er måske lidt mere stille og rolige end drenge kan være. Derfor vil tiden ved bordet måske være lidt længere, og de vil nok også være mere interesseret i nogle rolige lege.

 

Tema

I forhold til temaet her vil det oplagte være et prinsessetema, eller eventuelt Disney figurer. Igen kan de komme udklædt hvis de ønsker, men ellers er opdækningen lidt lettere ved sådan et tema. Hvis i har overskud kan i eventuelt tilbyde at give pigerne ansigtsmaling.

Pynten er her garanteret præget af den lyserøde farve. Den kan gå igen ved både opdækningen af bordet, men eventuelt også ved pynt på den serverede mad.

 

Meget simple børnelege vil være perfekte til sådan en fødselsdagsfest. Ellers hvis barnet er okay med det, så kan der ligges en masse legetøj frem, som der garanteret vil blive taget i brug.

 

Børnefødselsdag – Blandet piger og drenge

Hvis der er tale om både piger og drenge til en børnefødselsdag, kan det hurtigt blive mange børn på trang plads. Derfor kan det være fordelagtigt at leje en børnefødselsdag i lokaler, med mulighed for mange aktiviteter.

 

Lokationer til børnefødselsdag

For at kunne dække alle børnenes ønsker om aktiviteter, kan det være fordelagtigt at leje sig ind et sted med flere muligheder. Som forældre skal i dog være meget opmærksomme så. Det kan eventuelt være et fritidscenter som også kan stå for servering og tilberedning af maden. Hvis i er heldige har centret også en svømmehal, for så kan i aftale at børnene har 1-2 timer i svømmehallen, så i ved hvor i har dem alle sammen. Hernæst har centret måske et legeområde som kan benyttes, og eventuelt bowling.

 

Hvis sådan et center skal lejes, vil det dog være noget dyrere end at holde festen i hjemmet. Derfor kan i med fordel besøge Koldekontanter.dk, såfremt i har behov for at billigt låne penge til festen.

Skriv et svar