Sådan for du en fantastisk ferie i Italien

Børn er vilde med Italien. Italien har lækre strande, masser af sol og samvær, hvilket er noget enhver barn elsker. For at børnene har det sjovt på ferie er det vigtigt at forældrene også har en god tur. Italien har både noget for børnene og forældrene, og med den rigtige forberedelse, kan det næsten kun blive en god tur.

Derfor er Italien et fremragende ferieland

Sommerferien er oftest den tid på året, som børn og forældre glæder sig mest til. Her er tiden kommet, hvor man kan bruge mere tid med familien. Ferie i Italien kan udfylde alle dine ønsker om at give din børn ferie med masser af leg og stadig selv opleve Italiens lækre vine, nyde solen mm.

Børnevenlige steder er blevet mere attraktive de seneste år i Italien. I Italien er der et hav af muligheder, når det kommer til børnevenlige steder. Men hvad betyder det overhovedet, når et hotel er børnevenligt. I Nogle steder er der for eksempel ansat medarbejder til at lege med børnene, og andre er der mulighed for at hele tiden overvåge sine børn igennem kameraer. Børnevenlig er en bred betegnelse, men det betyder egentlig bare at der oftest er et hotel, der fokuserer på at børnene har det sjovt.

Alene tid på ferien som forældre

På nogle hoteller kan man bestille børnepasning, så forældrepar kan få lidt alene tid. Her er der mange ting i Italien, man kan opleve. For eksempel kan i tage ud og prøve de autentiske og romantiske restauranter, der findes rundt omkring i Italien, nyde de lokale seværdigheder, tage på romantiske bådture mm.

Agriturismo-rejser – Et alternativ ophold

Hvis du er typen, der er træt af de traditionelle ferieophold i lejlighed eller hotel, skulle du prøve et agriturismo ophold. Agriturismo er på dansk hvad vi vil kalde bondegårdsferie og er fyldt med fred og ro, hvor man enten kan vælge en vingård eller et normalt italiensk landbrug. Her har du mulighed for at bo ved en værtsfamilie, til væsentlig billigere penge end et hotel, og få en ægte italiensk oplevelse. Vær med til at plukke druerne, se hvordan vinen bliver lavet eller leg med dyrene på gården.

Hvad du skal huske på rejse til Italien

Uanset om du skal på agriturismo eller hotelophold er det vigtigt at være godt forberedt, hvis du skal have børnene med uden for landets grænser. Her er der en huskeliste du kan bruge, hvis du køre til Italien i bil:

  • Sørge for at alt ved bilen er funktionsdygtigt: Lys skal virke, Ingen mekaniske defekter som fx olie- eller vandspild, gode dæk, ekstra olie med i bilen og reservehjul.
  • at have børn med, så skal i kigge på alt hvad han/hun skal bruge på ferien. Hvilket legetøj, tøj, solcreme mm. skal der bruges.
  • Husk Pas, mindst 2 betalingskort, rejsesygesikrings papir, flybilletter (selvom alt kan løses digitalt, kan det være rart at have det printet ud, hvis din telefon dør for strøm)
  • Underholdning: Blade, Ipads, power banks, opladnings kabler, brætspil.

Håber ovenstående har givet dig lyst til at besøge det smukke Italien. Hvis man har forberedelserne i orden, og ved hvilket form for ferie, man har lyst til, skal det nok blive en god ferie.

 

Skriv et svar