Sådan indretter du børneværelset

Dette er sponsoreret indhold

Det er altid spændende at indrette et børneværelse, da man kan få lov til at udfolde sine kreative evner. Når man indretter et børneværelse skal man altid huske på, at det netop er børneværelse. Der skal altså være plads til en god portion kreativitet, en masse leg og måske også en lille smule ballade. Udover kreative udfoldelser og plads til leg, skal et børneværelse også danne ramme om for eksempel lektielæsning, en god nattesøvn og hygge med legekammeraterne. Her finder du et par gode tips til indretning af børneværelset, hvis du går og mangler lidt inspiration hertil.  

Find en fin sengehimmel

Sengen, eller nærmere omgivelserne omkring denne, er nok noget af det vigtigste på et børneværelse, da det er her barnet skal kunne finde ro og få en god nattesøvn. En god idé til at skabe et roligt og hyggeligt miljø omkring sengen, er ved at finde en fin sengehimmel, som giver et enkelt og afslappet udtryk. Du kan eksempelvis finde en sengehimmel hos konges sløjd, som både er simpel og flot på samme tid. En sengehimmel som denne kan også skabe nogle gode rammer for, at lave en lille hule på værelset, som jo er et hit hos alle børn.

Pynt væggene med farver

Børn elsker farver, og farver skaber både god energi og godt humør. Her er der mulighed for at finde nogle spændende farver, som giver noget liv til rummet. Når du skal vælge farve eller farver til væggene på børneværelset, kan du sagtens inddrage dit barn i beslutningsprocessen. Hvis dit barn får lov til, at være med til at bestemme, vil han eller hun være endnu mere stolt af sit værelse, og derfor finde stor glæde i at vise det frem til legekammerater. Det gode er her, at man nemt kan male farven over igen, hvis man ønsker en ny farve på værelset. Et børneværelse har som sagt mange funktioner og i forhold til farvevalget, kan det være en fordel at holde sig til nogle rolige farver omkring sengen, hvor der skal være plads til en rolig nattesøvn, mens man et andet sted kan have en mere sprudlende farve, som byder op til leg.

Indret med tekstiler og lækre loppefund

Tekstiler i form af forskellige puder og tæpper, er med til at skabe hygge i rummet og giver derfor nogle gode rammer til leg. Børn elsker at hoppe rundt på værelset og kaste sig ned i bløde puder, bamser og så videre, og man kan derfor nærmest ikke få for mange bløde genstande på børneværelset. Desuden elsker børn alle mulige forskellige møbler i børnestørrelse, som inviterer til leg og kreativitet. Du kan derfor tage på loppejagt og finde nogle gode og kreative loppefund, som giver værelset lidt ekstra charme. Her kan du også finde nipsting, som skaber en god stemning i rummet. Det kan for eksempel være at du finder nogle sjove masker, som både kan bruges til pynt og til leg – en rigtig win-win!