Sådan støtter du op omkring dit barns udvikling

Søvn er yderst vigtig for os alle sammen. Under søvnen får hjernen nemlig hvile til både at fjerne alle de skadelige affaldsstoffer, men den får også hvile til helt konkret at bearbejde de indtryk vi har fået i løbet af dagen. Det er nemlig sådan, at hvis du lærer et eller andet i løbet af dagen, men ikke får nok søvn i løbet af den efterfølgende nat, så er der stor sandsynlighed for, at denne læring ikke har sat sig ordenligt. Du kender helt sikkert også selv til, at du en nat ikke har fået nok søvn, og den efterfølgende dag er du i dårligt humør, du har svært ved at huske, du har svært ved at koncentrere dig og din tålmodighed er ikkeeksisterende.

Udviklingen sker under søvnen

Som du altså sikkert kan fornemme, så er det altså enormt vigtigt med ordentlig søvn. Det er nemlig ikke kun læringen fra den foregående dag, der går til spilde, hvis man ikke får nok søvn. Det går også udover læringen ved den efterfølgende dag. Forskere har nemlig fundet frem til, at vores evne til at kunne tænke innovativt og kreativt nedsættes betydeligt ved søvnnedsættelse. Og det er i den grad noget, der ikke må ske hos børn. For hvis børn ikke har evnen til at kunne tænke kreativt, så har de ikke vilkårene til at kunne udvikle sig. Derfor er søvnen altså enormt vigtig for børns indlæring og efterfølgende udvikling.

Skab de bedste rammer for barnets søvn

Men du kender helt sikkert også til det med, at du ligger i en seng, hvor du absolut ikke kan finde ro. Du ligger og vender og drejer dig, men uanset hvilken stilling du ligger i, så er den bare ikke optimal. Grunden er, at sengen ikke er særlig god til lige netop din krop. For vi er ikke ens, og det samme gælder hos børnene. De har heller ikke alle sammen de samme behov. Men det er en nødvendighed, at børnene ligger godt om natten, så kroppen og hjernen kan få hvile. Så find den bedste seng til dit barn, og vær på den måde med til at sætte de bedste vilkår for din barns udvikling.

Foretag dig research – Det er tiden værd

Lige som ved så mange andre ting er der dog et hav af forskellige muligheder. Måske har du allerede fundet ud af det. Lad dig dog ikke slå ud af dette, men hold i stedet kold vand i blodet. Du kender bedst selv dit eget barn, hvilket er et enormt godt udgangspunkt. Du har selv den bedste fornemmelse af, hvordan barnet sover om natten, og om han eller hun har en skrøbelig ryg eller ej. Taget dette i betragtning, så indskrænker du dine valgmuligheder enormt meget. Som det næste vil det være en vildt god idé at gøre dig en så grundig research som muligt. Dette behøver ikke at være så omfattende. Det kan være produktbeskrivelser, anmeldelser og tests. Uanset hvad, vil det gavne dit barn meget.