Tips til når du skal lære dit barn at cykle

Danmark er et cykelland med en overflod af cykelstier og sværme af cyklende folk. Cyklen er et utrolig nemt transportmiddel, som alle har godt af at lære at bruge. Man sætter sig dog ikke bare op på en cykel og ryger afsted med 40km/t. Det kræver træning, og denne træning kan med fordel laves i børnealderen. Men hvordan lærer man denne balanceringskrævende kunst til sit barn? Børn har en utrolig hurtig læringsevne (det er også derfor, man bedst lære et nyt sprog som barn), så det er bestemt ikke umuligt, hvis man blot bruger visse teknikker.

Lær dit barn at cykle på ingen tid

Børn kan allerede at cykle fra de er omkring 3 år. Du kan proaktivt give dem en smart løbecykel til børn, når de er omkring 2 år. På den måde lærer de at forstå cyklens facetter, og det træner også deres balance, så de er klar til cyklen. Herefter gælder det om at sætte dem op på cyklen.

  • Vælg en cykel der passer i størrelse. Hvis cyklen er for stor eller for lille, kan det vanskeliggøre barnets mulighed for at cykle ordentligt.
  • Prøv at undgå støttehjul og lignende. Støttehjulene kan bruges, hvis barnet er meget usikkert på at cykle, men det virke også som en nedsættende kraft i barnets læringshurtighed. Barnet lærer hurtigere at cykle uden. Du kan dog godt bruge cykelstangen i starten. Den har mindre indflydelse på balancen.
  • Husk sikkerheden. Lys, blink og cykelhjelm skal altid være på plads. Lær dem derudover om trafikreglerne, så de er klar til trafikkens verden.
  • Øvelse gør mester. Den eneste vej mod læring er træning og repetition. Det kan virke som om, at der ingen fremgang er, men det gælder om at fortsætte på trods af det. I sidste ende skal de nok lære det.

Skriv et svar