Skab lærerigt samvær for dit barn i haven

Når du går i haven for at lue i jorden, plante en hæk eller slå græsset, så tænker du måske ikke over, at du kan inddrage dine børn i havearbejdet og få hyggeligt og lærerigt samvær ud af det. Børn kan lære rigtig meget af det praktiske arbejde i naturen, samtidig med at de tilmed kan synes, at det er underholdende og spændende.

Lad børnene få hænderne i jorden

Hvis du er ved at omplante nogle krukker eller sætte nye stauder i bedet, så lad gerne børnene være med og få fingrene i den lækre muldjord. Det kan være med til at give dem en bedre forståelse for naturen og en interesse for den. Og så vil de helt sikkert med stolthed kunne huske de planter, som de var med til at plante, og holde et vågent øje med, hvordan de udvikler sig.

Det kan også være meget lærerigt for børn at være med til havens sæsonprægede arbejde. F.eks. at plukke æbler om efteråret, slå græsset forår og sommer, plukke blomster og bær, når de er i sæson osv. Det kan give dem en god forståelse for naturens gang, og hvad der er i sæson hvornår.

Dyrk grøntsager til gavn for jer alle

At være lidt selvforsynende med grøntsager kan være en skøn hobby for dig som voksen, men det kan også være spændende for dit barn. Overvej f.eks. at give dit barn et lille hjørne af køkkenhaven, hvor det kan få lov til at dyrke lige præcis det, som det gerne vil. Tag evt. ud og køb frø og jord sammen, så barnet er med i hele processen.

Har du ikke en køkkenhave? Hvis du skal omlægge et stykke af haven til køkkenhave, eller har et andet haveprojekt, kan du læse mere her, hvor du også kan få et overblik over priser på muldjord.