3 sjove ting du og dit barn kan lave sammen

Mangler du ideer til nogle sjove aktiviteter, du kan lave sammen med dit barn? Så er du landet det rette sted.

For mange børnefamilier går der lidt for meget hverdag i den. Alt kommer til at handle om logistik og om, hvordan hverdagen kan glide allermest gnidningsfrit. Det skyldes naturligvis, at det er rart, når det hele kører på skinner. Det ved enhver forælder, der indimellem oplever hverdagen som et kaos. Der er madpakker, der skal smøres. Børnene skal bringes og hentes. Aftensmaden skal laves. Tøjet skal vaskes.  

Det er imidlertid ikke rart for nogen at føle sig som del af et samlebånd. Det er derfor godt at få indbygget nogle aktiviteter i hverdagen, som giver en pause fra alt det, der skal ordnes. Det vil være godt for både dig og dit barn – og jeres indbyrdes forhold. Her får du tre sjove aktiviteter, du kan lave sammen med dit barn i skolealderen.  

Tag ud og fotografer naturen
Vores første forslag er, at I tager ud og tager billeder sammen. Det vil gøre det nemmere at komme ud i naturen og opleve verden omkring jer på en ny måde. Med et kamera i hånden kan I gå på opdagelse og finde flotte ting at fotografere. Det kan være alt lige fra edderkopper til planter.

Det kræver ikke meget at komme i gang med denne aktivitet. Alle har et kamera i deres mobil i dag. Hvis det er en hobby, der fanger dig og dit barn, kan I altid begynde at fokusere på fototeknik med belysning, efterredigering og komposition senere. Du kan for eksempel tage dette fotokursus og lære dit barn nogle teknikker.

Lær at tegne sammen
Noget af det fantastiske ved børn er, at de ikke er bange for at springe ud i noget nyt. Mange børn er videbegærlige og gode til at lære. I de kolde måneder kan det være svært at komme ud ad døren. Derfor kan det være godt med en indendørs aktivitet, der ikke kræver alt for meget. Det vil samtidig være fint med noget, du og dit barn kan hygge jer med og få ro omkring. Hvad med at lære at tegne? Du kan lære dit barn at tegne lige her.

Cykl en tur sammen
Har du et barn, der er lidt mere gang i? Så er tegning og fotografering måske ikke de bedste forslag. Hvis der skal brændes krudt af inden aftensmaden eller inden sengetid, kan det være, du og dit barn skal gøre cykling til en fast del af hverdagen.

Der er kun godt at få rørt sig i hverdagen. Det gælder både for dit barn og for dig selv. På cykelture er der desuden gode muligheder for at skabe minder, og I kan sammen planlægge ruter og finde steder, I vil se.