Post og Tele Museum

Hvordan var det lige, vi kommunikerede, før mobiltelefonen og internettet holdt deres indtog i vores hverdag? Det kan efterhånden være svært at huske, men heldigvis kan man opleve det på Post & Tele Museum i en sjov og lærering udstilling for hele familien.

Tag dine børn og børnebørn med på en rejse med H.C. Andersen som guide: En rejse, hvor du får foldet breve, truttet i posthorn, morset og sejlet med isbåd. Og hele vejen kan du høre H.C. Andersen fortælle om kommunikation i 1800-tallet. Han fortæller om sine rejser med postdiligencen, der gjorde ham gul og blå over det hele, om den elektriske telegraf, der næsten var for meget for den følsomme digter, og om de farefulde transporter med isbåden over Storebælt.

I den mere tekniske – men absolut børnevenlige – afdeling kan du producere dit eget radioprogram eller prøve at lagre lyd på datidens harddisk, telegrafonen, der blev opfundet af danske Valdemar Poulsen. Du kan sende beskeder pr. optisk telegraf eller forsøge at få hul igennem på det gamle omstillingsbord.

I udstillingen om nyere tids kommunikationshistorie er der rig mulighed for at mindes og fortælle om egne kommunikationsminder og verden før mobiltelefoner og internet. Her kan du opleve et 13 meter langt centralbord fra Central Helrup, hvor telefonistinderne arbejdede i døgndrift for at sætte de mere end 10.000 abonnenter i kontakt med omverdenen. Du kan også gå på opdagelse i 100 års telefon¬design, 1900-tallets telefonbokse, og de første mobiltelefoner, der krævede en bil for at være mobile, blandt meget andet.

Igennem hele udstillingen er der rig mulighed for at lytte, se, mindes, trykke, prøve, tale, føle, quizze og konkurrere, så alle sanser bliver aktiveret og hele familien underholdt.
Hvis du trænger til mere fysisk udfoldelse, kan du lege dig til viden om frimærker i alle afskygninger i museets nye legeland Ind i frimærket. Her er virkeligheden vokset ud af frimærker i kæmpestørrelse, så du kan klatre i træerne, bade i havet og flytte ind i byens huse, når du da ikke lige drøner rundt i de fire store rutsjebaner. Husk praktisk tøj!

Museet er åbent alle ugens dage kl. 10-16, og der er gratis adgang. Dog er museet lukket 24., 25. og 31. december samt 1. januar.

Skriv et svar