Tidens samling

Danmarks kulturhistoriske hands-on museum

Et unikt historisk museum for klæder, form og bolig i det 20. århundrede i Danmark.

Tidens Samling i Odense er et usædvanligt og unikt museum, hvor børn og unge får muligheden for at opleve dansk kulturhistorie helt tæt på. Hvad der skiller Tidens Samling ud fra andre museer er, at børnene gennemlever en sanselig tilgang til historien, og er ikke blot tilskuere til historien, men nærmest bliver en del af den. En uvurderlig kulturel oplevelse i sig selv.

Tidens Samling giver børn mulighed for, at bruge alle deres sanser i museets permanente udstilling. Her er genstandene ikke fanget bag montre, men frit tilgængelige, hvilket tillader børnene, at bruge alle deres sanser. De kan tage plads i de originale møbler, åbne skufferne, bladre i bøgerne, prøve tøjet, kun fantasien sætter grænser. Børnene oplever den nære fortid både med alle deres sanser, og denne direkte tilgang til historien vækker børnenes nysgerrighed på en unik måde, og leder til mange spændende og sjove spørgsmål om vores nære fortid.

Ud over den permanente udstilling har Tidens Samling vekslende særudstillinger, hvis formål er at sætte fokus på væsentlige epoker, emner eller temaer i det forrige århundrede.

Der sælges sodavand, kaffe og the, samt kiksekage i cafeen.

Skriv et svar