Dejlige julemarkeder i Sydsverige

Guide til de bedste julemarkeder i Sydsverige!

Der er international julestemning over december, når danskerne planlægger at tage på julemarked. Flere end hver anden planlægger at besøge et julemarked, og hver fjerde kigger ud over de danske grænser. Og køreturen behøver ikke at være lang, da vores svenske naboer er kendt for deres autentiske og fine julemarkeder med alt fra håndlavet design over hyggelige juleaktiviteter til svenske madtraditioner i særklasse.

Uanset, om du er til indkøb af lækre delikatesser til julebordet eller hyggelige juleaktiviteter for hele familien, er der rig mulighed for at komme i julestemning i det sydsvenske. Tættest på har vi Malmø, hvor de praktiske julegaveindkøb går hånd i hånd med godter, nisser og julehygge. En kombination, der gør juleshoppingen både nem, sjov og hyggelig for hele familien. Med liv og julesjæl byder Malmø på årets juleoplevelser og de bedste juleindkøb.

Sydsverige og Malmø er ideel for danskerne at tage til, når man ønsker en let og billig mulighed for juleshopping og -stemning uden for de danske grænser. Hele Malmø emmer af jul, når der hver weekend frem til juleaften afholdes stort julemarked på Gustav Adolfs Torv midt i byen med traditionsrigt kunsthåndværk og de lækreste lokale delikatesser. Og i år gør den lave svenske kronkurs det særligt attraktivt for danskerne at købe julegaverne lidt billigere på den anden side af sundet.

Også andre steder i det sydsvenske er der mulighed for stemningsfyldte og anderledes julemarkeder. Du kan fx tage på juleeventyr til Tykarpsgrottens underjordiske julemarked eller give julestemningen et historisk islæt til Lunds 1800-tals jul eller en ægte gammeldags jul i Frederiksdal i Helsingborg.

Der er i år mere end 50 julemarkeder i Skåne. Læs mere om de mange forskellige julemarkeder på http://guide.visitskane.com/

Her er nogle af årets bedste julemarkeder i Sydsverige:

Ægte julestemning i Malmø
Malmø er et oplagt udgangspunkt for rigtigt at komme i julestemning.
Hver weekend i december frem til jul er Gustav Adolfs Torv midt i Malmø forvandlet til et stor og traditionsrigt julemarked fyldt med kunsthåndværk og lækre fødevarer. Hele byen emmer af jul med nisser alfer, karruseller, fornemme hestevogne og strålende julelys overalt. Læs mere her. Syd for Malmø ligger den smukke herregård Katrinetorp, der 4.-7. december fyldes med juledekorationer, julegodter, gaver, blomster og madvarer. De smukke omgivelser er en perfekt ramme for en oplevelse mættet af juleatmosfære. Find mere information om julemarkedet på Katrinetorp her.

Kunsthåndværk og delikatesser på Bosjökloster slot
Mærk julen komme over en dampende varm kop gløgg på Bosjökloster slots hyggelige julemarked.
På slottet, i stalde og hvælvinger finder du dygtige kunsthåndværkere som fx kurvemagere, smede, keramikere, dukkemagere og træskærere. Der er håndlavede stearinlys, brugskunst, smykker, halmfigurer, tøj, lammeskind, og flotte, traditionelle juledekorationer. Hos de lokale fødevareproducenter kan du købe specialiteter og julelækkerier som duftende friskbagt brød, hjemmelavet konfekt, ost og gode julepølser. Besøg også stedets kirke, hvor du ofte kan nyde smukke koncerter. Julemarkedet foregår 28. – 30. november. Læs mere her.

Gammeldags jul i Frederiksdal
Frederiksdal i Helsingborg er et levende frilandsmuseum med bonde- og bymiljøer fra 1700- og 1800-tallet. Her forstår man at fejre julen med et godt gammeldags julemarked, som var du tilbage til den gang, hvor pølser var noget, man lavede i sit eget køkken, og stearinlys var hånddyppede. Hundredevis af leverandører stiller op med lækre delikatesser og unikke julegaver i høj håndværksmæssig kvalitet. Du kan også selv stå for fremstillingen af fx håndlavede potter og skåle, eller deltage i traditionelle juleaktiviteter som produktion af julekonfekt, hestevognsture, besøg hos julemanden og dans om juletræet. Julemarkedet i Frederiksdal finder sted 5. – 7. december. Læs mere her.

Thomanders 1800-tals jul i Lund
I adventsdagene forvandler det indre Lund sig og holder jul, som var du i 1800-tallet. Her taler vi ikke om et klassisk julemarked, men en hel verden af eventyr og juletraditioner. Du kan køre med hestetrukne droscher, besøge juleboder, opleve gadeteater, nyde orkestre og kor – alt sammen i umiskendelig 1800-tals stil. Johan Henrik Thomander og konen Emilie er udvalgt som den centrale familie i denne nye juletradition. Thomander var i sin tid professor ved universitet i Lund og en aktiv politiker, og nu kan du altså holde jul med Thomander-familien præcis som de gjorde det i 1800-tallet. Det hele foregår omkring datoerne 29-30/11, 6-7/12, 13/12 & 20/12. Læs mere her

Tykarpsgrottens underjordiske julemarked
Få en magisk juleoplevelse med et underjordisk julemarked i Tykarpsgrotten kendt fra bl.a. Ronja Røverdatter-filmen. Gå på opdagelse i de 25 forskellige boder, der gemmer sig i grottens store hvælvinger og mange rum. Her kan du finde en bred vifte af unikke håndlavede gaver og specialiteter fra lokale fødevareproducenter, mens børnene kan besøge julemanden i julemandens tunnel. Julemarkedet i Tykarpsgrotten finder sted 12. – 14. december. Læs mere her.
Tak til Visit Sweden for de gode tips. Læs mere om de mange forskellige julemarkeder på http://guide.visitskane.com/

Skriv et svar