Egeskov Slot – Mere end en håndfuld veteranbiler

Egeskov Slot – Mere end en håndfuld veteranbiler

Hører du til dem som husker at have gæstet Egeskov Slot i din egen barndom og forestiller dig at det nok ikke er noget for dine egne unger med et par rustninger og en håndfuld veteranbiler, så er det nok tid at komme af sted mod det fynske slot og få revurderet dit billede af Egeskov.

Stor udvikling
Selvom man næsten får fornemmelsen af at tiden har stået stille de sidste 200 år, når man træder ind i slottets fine stuer, kan det samme nemlig bestemt ikke siges at være tilfældet med de omkringliggende arealer og Slottets efterhånden enorme samlinger.

Egeskov slot fremstår i dag som en yderst veldrevet og velholdt turistattraktion, med vidt forskelligartede oplevelser som gør, at hele familien – unge som gamle – vil kunne finde ting af interesse til at fylde en feriedag eller to.

Noget for enhver
Medbringende 2 teknikgale drenge var der ingen tvivl om at hovedattraktionen for os var de store samlinger af veteranbiler, motorcykler, fly m.v. og så det nye Falckmuseum som åbnede i denne sæson.

Den store på 6 fik til fulde sin nysgerrighed styret og var meget optaget af de mange detaljer, mens lillebror på 2 år havde noget sværere ved at forstå, at man ikke måtte kravle op i de mange flotte biler.

For at alle får det fulde udbytte af besøget kan det i det hele taget varmt anbefales at splitte sig lidt op.

De helt små kan, som sagt, mangle tålmodighed til de store udstillinger, men kan til gengæld lege i timevis på den store Kompan-legeplads.

Bedstemor kan gå tur med barnevognen og nyde de smukke tilhørende haver (hvis hun da ikke har travlt med at fortælle de undrende børnebørn at mange af tingene fra Købmandsmuseet faktisk er fra hendes tid).

Pigerne vil elske Dukkemuseet og Titanias Palads (det fantastiske og enorme alfe-dukkehus som tidligere stod i LEGOLAND), mens drengene nok især vil finde Veteranmuseet, Falckmuseet m.v. interessant.

Når så man har udforsket dele af området hver for sig kan familien med fordel samles igen til en dyst i en af de sjove labyrinter eller til en tur i de 15 meter høje hængebroer i slottets gamle smukke bøgeskov.

Både slotsparkerne og selve slottet er også en stor oplevelse som hele familien kan dele (dog skal pilfingrede små lige holdes i ave inde på slottet hvor der selvsagt er mange effekter – ikke mindst i jagtstuen – som er svære at lade være).

Uden mad og drikke….
Ja når der er så mange oplevelser skal depoterne også fyldes op. Hvad enten I foretrækker at nyde den medbragte mad eller at købe jer fra det, er der gode muligheder på Egeskov. Især ude omkring på slottets område er der rigtigt mange borde og bænke til at nyde indholdet af picnickurven. Hvis det regner, er det dog med at være hurtig til at kapre et af de få indendørs borde.

Har I glemt madpakken, eller foretrækker I bare at få feriemaden serveret er der muligheder i flere prisklasser. Lige fra den franske hotdog og andet grillmad i kioskerne til caféens Stjerneskud, pasta eller tapastallerken m.v. – Alle retter under 100 kr. og børneretter fås for 30-50 kr.

Vær dog opmærksom på, at det ikke er muligt at bestille bord på caféen, så på travle dage skal man nok ikke vente med at gå derhen til ungerne er ved at gå til af sult. Det er også muligt at bestille en lækker picnickurv fra caféen og nyde maden udendørs.

Sæsonpas
Det er Egeskovs store styrke, at der er muligheder for oplevelser for hele familien, også mange flere end der er blevet plads til at nævne her. Det kan således anbefales at sætte god tid af til et besøg på Egeskov – gerne flere dage.

Er man til telt-camping kan man benytte naturcampingpladsen hvor det er muligt at overnatte for 20 kr. og fortsætte udforskningen af området næste dag.

Igen i år giver Egeskov Slot gratis Sæsonkort til alle betalende gæster. Det vil sige, at I kan forvandle indgangsbilletterne til sæsonkort og dermed komme igen så mange gange I lyster i sæsonen – en rigtig gode idé – for Egeskov ER andet og mere end et par rustninger og en håndfuld veteranbiler.

Skriv et svar