Eksperimentarium City

Perfekt sted til fordybelse, forundren og familietid!

Experimentarium City er som navnet antyder et sted, hvor børn og voksne kan eksperimentere med alt lige fra styrke, hurtighed og kondi til luft, vand og sanser.

Når man besøger Experimentarium City skal man sætte god tid af – for der er utrolig mange ting, man kan begive sig i kast med, og vores børn på 7 og 10 år var helt opslugt af de mange ting, de skulle prøve. Først styrtede de rundt fra den ene ting til den anden, men efter en times tid faldt der mere ro på dem, og de tog tingene lidt step-by-step med mere tid ved hver enkelt aktivitet. Vi var heldige – for lige da vi kom, var der ikke så mange, som havde fundet vej til stedet endnu, så der var ikke kø, og vi kunne fint komme til rundt ved de forskellige ting. Op af dagen kom der flere mennesker, og især over middag var der rigtig mange.

Jeg vil ikke gå i kast med at beskrive samtlige aktiviteter, det vil jeg lade op til den enkelte læser og kommende besøgende hos Experimentarium City om selv at afprøve, men jeg vil dog fremhæve nogle af de ting, som især optagede vores børn.

Vintersport
En særudstilling i 2014, der åbnede i forbindelse med vinter OL, og slutter ved årets udløb. Her er 23 spændende aktiviteter indenfor vintersportsgrene, som man kan give sig i kast med. Prøv f.eks. skihop, styrtløbssimulator, curling, bordishockey, snowboard, bobslæde, kunstskøjteløb og ikke mindst skiskydning, som var til stor morskab i vores familie.

Sæbeboblerne
Det lyder meget simpelt og det er det i bund og grund også, men her kan man forsøge at lave kæmpe store sæbebobler, og det er faktisk ganske fascinerende – selv for os voksne – man bliver helt fanget af, hvem der kan lave den største og holde den i længst tid. Derudover kan man trække en kæmpe sæbeboble op omkring sig selv til stor jubel og forundren hos både børn og voksne.

Sundhed
Test din sundhed – hvor meget vejer du, hvad er din fedtprocent, hvad er din bmi, hvor meget styrke har du, hvordan er dit blodtryk osv osv. Et sted, som man kan se, at især de voksne er meget betaget af – om end nogle resultater kan være tankevækkende og give anledning til nye tiltag på sundhedsfronten, når man kommer hjem.

Der er jo utrolig mange aktiviteter, og der er kun en ting at sige ”prøv det – og afsæt godt med tid”. Små finurlige ting som at lave bølger, få et skib til at flytte sig ved hjælp af luft, bytte hoved med din ven, samle organerne rigtigt i en mand, flytte mursten med en kran, navigere et skib, reagere på lyde og ro i romaskiner kan faktisk være ganske fangende, når man selv er hovedpersonen. Vores børn var meget begejstrede, og jeg vil sige, at vi som voksne bestemt heller ikke kedede os. Der er masser af ting, man som voksen kan lave enten med sine børn eller alene. Find det indre legebarn frem og gå på opdagelse i videnskabens forunderlige verden.

Mad og drikke
Der er borde og stole sat af til, at man kan spise sin medbragte mad, og der er også mulighed for at købe lidt sandwich og drikkevarer i kiosken. Sæt dog ikke din lid til, at du skal købe din mad på stedet, såfremt du kommer efter middag, for alt mad var udsolgt omkring frokosttid, og der kom ikke flere forsyninger. Jeg vil derfor anbefale, at man tager lidt med hjemmefra – og evt. blot køber lidt kolde drikkevarer eller en is på stedet.

Kiosk og souvenirs
Der er faktisk en pænt velassorteret kiosk med forskellige souvenirs, så der er mulighed for at få et lille minde med hjem fra stedet.

Sidst men bestemt ikke mindst
Det med selv at være en aktiv spiller betyder rigtig meget for vores børn, når vi besøger forskellige udflugtsmål. Som så mange andre børn kedes de hurtigt, hvis de blot skal gå på museer, hvor de skal kigge på billeder eller andre stilstående ting. Experimentarium City er derfor helt perfekt for dem. Her er man meget aktiv, og får lov at røre ved tingene og selv prøve, og det gør jo det hele meget sjovere. Jeg kan kun anbefale, at man tager siger børn med ud og besøger Experimentarium City og lader legebarnet få plads.

Helle Hansen
Skribent Sjovforbørn
2014

Din kommentar til artiklen?

Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Du skal være medlem og logget ind for at kunne skrive i forummet. Log ind ved at trykke på linket lige under søgefeltet i toppen af siden. Hvis du ikke er medlem endnu, kan du blive det ved at trykke her. Det er 100% gratis at være medlem på Sjovforbørn.dk.

OBS !!
Bemærk – Experimentarium City er flyttet ind til byen for de næste to år, og ligger nu tæt på Christiania, Operaen og Christianstorv på Trangravsvej. Vi kørte dertil med bus, og gik så tilbage til byen, fordi det passede med, at vi så kunne gå forbi blandt andet Christiania og Christiansborg.

Læs mere her:
https://www.experimentarium.dk/

Skriv et svar