Hvad skal vi lave når det regner?

Ideer til regnvejrsaktiviteter for børn

Når den danske sommer byder på regnvejr, hvilket den jo som oftest gør, så har vi brug for at finde på noget sjovt at lave indendørs. Vi har samlet en lang række ideer, som vi håber, at I kan blive inspireret af. Har du en ide, vi ikke har med her, så skriv den nederst i artiklen, så andre kan få glæde af ideen.

Ide nr. 1 : Gå i biografen

Hvis I har en biograf i nærheden, så tag et kig på, hvilke film, der går i øjeblikket. Her på Sjovforbørn.dk, kan du se de seneste anmeldelser eller en liste over alle de sjove familiefilm. I denne sommer kan I bl.a. se den nye Peter Pedal film eller Ice Age 3 eller for de lidt større børn Harry Potter og Halvblodsprinsen.

Inspiration:

 • Børnebiffen i Cinemateket

Ide nr. 2: Find eller køb et brætspil

I disse computertider er der mindre og mindre fokus på brætspil, men det er faktisk en virkelig hyggelig aktivitet – også når det regner. Har I ikke lige et godt brætspil med i sommerhuset, så slå turen forbi den nærmeste legetøjsbutik og invester i et af de sjove spil. Hvis du er i tvivl om hvad du skal købe, så kig forbi vores oversigt over familiespil her.

Vores yndlingsspil er Dyrenes Hotel, Landmandsspillet eller simpelthen Ludo !

Ide nr. 3: Tag på en indendørs udflugt

Der er masser af sjove udflugtsmål i Danmark, hvor regnvejret ikke er noget problem. Prøv at søge på kortet i nærheden af dig, og husk at sætte et v-tegn i rubrikken med indendørs aktiviteter. Du kan f.eks. finde svømmehaller, museer, indendørs legelande og meget mere.

Inspiration:

 • Statens Museum for kunst – København
 • Labyrintia for de små grå – Silkeborg
 • Mønsted Kalkgruber – Et stykke Danmarkshistorie – v. Viborg
 • Universet er stort i Danfoss – Nordborg
 • Nicolai i Kolding sparker til fantasien – Kolding
 • Er der spøgelser på Dragsholm? – Vestsjælland
 • Et besøg hos Ribes vikinger – Ribe

Hvad er et indendørs legeland?

Ide nr. 4: Byg en hule indenfor

Børn har en fantastisk fantasi, og give du dem lov til at bruge dyner, puder og stole, så kan de bygge de mest fantastiske huler, som kan give leg til mange timer. Prøv selv at være med – det kan faktisk være rigtig sjovt.

Ide nr. 5: Byg et monster af strandting

Vores kreative skribent Sille Kongstad kan alt med en limpistol. Læs med her, når hun kommer med kreative ideer til sommerhusferien.

Min favorit er et monster, hun bygger af ting hun finder på stranden. Så mit forslag er at tage gummistøvler og regntøj på, og gå en tur til stranden (eller skoven) og find materiale.

Det gør ikke noget at det regner. Når I kommer hjem, kan I brygge en kande kakao, få varmen og derefter gå i gang med limen – og fantasien.

Ide nr. 6: Tag i cirkus

Det er jo højsæson for cirkusforestillinger, og det skulle være muligt at finde en forestilling nær dig. Du kan se i vores cirkuskalender, hvornår det vil passe dig bedst.

Derudover kan du se Cirkus Summarum på Tangkrogen i Århus. Læs mere om cirkus her.

Ide nr. 7: Glem at vejret er dårligt

Hvis man bare er rigtig klædt på, så kan man faktisk godt komme til at glemme at det regner, så på med det rigtige tøj og så ud i den friske luft.

Inspiration:

 • Hvordan fanger man krabber?
 • Geocaching for børn

Ide nr. 8: Læsehygge

Når det regner udenfor er det vildt hyggeligt at samles med ungerne i sofaen med nogle gode bøger. Start med en tur til biblioteket sammen med børnene og derefter hjem og hygge.

Mange biblioteker er i dag også indrettet med børne-hygge-hjørner med bl.a. legetøj, playstation, klæ-ud-tøj mm.

Ide nr. 9: Gå i køkkenet hele familien

Rigtig mange børn synes det er superhyggeligt at bage sammen med mor og far, så benyt regnvejrsdagen til at bage en lækker kage eller nogle gode boller.

Inspiration:

 • Opskrift på bløde boller med kvark

Ide nr. 10: Tag ud og bowle

Helt små børn får ikke meget ud af at bowle, men har du børn over ca. 6 år, så kan det være et hit at finde et bowlingcenter. Gå gerne efter de steder, der har børnebander, for så kan alle være med.

Skriv et svar