Masser af skæg i Bonbon-land

Masser af skæg i BonBon-land!

Vi havde den store fornøjelse at besøge BonBon-land i starten af august måned – en lørdag midt i højsæsonen. Vi havde i dagene op til besøget hørt om lange køer flere kilometer fra BonBon-land med turister, som skulle besøge den attraktive park, så vi var noget forbavsede over, at vi kørte lige til indgangen. Selvfølgelig var der biler, men vi holdte ikke stille, før vi parkerede bilen.

Til gengæld var der kø ved indgangen, men ikke mere end man kunne forvente. Vi havde på forhånd talt med en medarbejder i parken, som havde fortalt, at tirsdag og onsdag var deres mest besøgte dage i højsæsonen, hvorimod fredag og lørdag var mere moderate, og det var så også, den oplevelse vi havde.

Børnene var meget forventningsfulde, og havde inden turen til Sjælland i lang tid set reklamer fra BonBon-land i fjernsynet samt kigget i brochuren, så den første forlystelse de så – nemlig ”Sprutten” – skulle prøves med det samme. Egentlig også en ganske fin tur til at afprøve, om den slags overhovedet var noget for vores mindste på 3½ år, men han hvinede af begejstring, så stor succes.

Vi forsøgte ret hurtigt at få overblik over parken i forhold til, hvem af børnene, der måtte prøve hvad. De fleste aktiviteter måles på højde, og jeg var noget spændt på, hvor meget sønnike på 104 cm måtte deltage i, men det var faktisk en del, så længe der var en voksen med. Vores datter er 125 cm, og hun kunne til gengæld prøve nogle ting alene, og så var der selvfølgelig forlystelser som Svend Svingarm, som hun ikke kunne prøve – men det var vist godt det samme, hvis mors nerver skulle holde til at kigge på. Puha, den så vild ud…..

Vi havde selv medbragt mad, for så senere at købe en is, men inden vi begreb os på madpakkerne, prøvede vi en masse ting, så ungerne kunne få deres lyst stillet lidt. Vi måtte også lige hjælpe et ”nødstedt” barn, som var blevet væk fra sin mor. Den slags sker jo nemt, når man er sådan et sted, hvor børnene lader sig fange af de mange spændende ting, og måske pludselig stikker i en anden retning, mens mor og far går og snakker. Min opfordring er derfor, at man skriver sit mobilnummer på barnets arm, så hjælpende voksne kan ringe en op. Det havde den dreng ikke, som vi hjalp, så det var svært at vide, hvilken retning man så skal lede.

Der er flere steder i BonBon-land, hvor man kan nyde sin medbragte mad, og der er også steder, hvor man kan købe mad, så begge muligheder er åbne. Vi vælger blot altid at medbringe mad, da det ellers pludselig render op med indgang, mad, is, souvenirs osv. og på den måde undgår vi også køerne ved spisestederne, og kan i stedet bruge tiden mere effektivt.

Nu var vi jo på besøg med to børn på som sagt 3½ og 6½ år, så der var forskelligt syn på, hvilke forlystelser, man bedst syntes om. Den mindste var helt i ekstase over ”Truckerbanen”. Små lastbiler man kører rundt på, på en bane fyldt med flotte fantasifigurer, og så kan man tanke undervejs. Når turen er slut, modtager man et kørekort, så man er en ”rigtig” trucker. Ganske sejt, især for en bette dreng med benzin i blodet.

Den største var derimod meget begejstret for ”Skildpadden”, som var en karrusel, hvor man sad i en gynge, mens karrusellen kørte rundt og rundt og rundt, og gyngerne svingede ud i luften. Puha – godt hun selv kunne tage den tur, for den var lige hurtig nok til mig. Efterfølgende da vi kom hjem fra ferien, skulle hun lave en tegning i lektie til skolen af det, som havde været sjovest i hele ferien, og ud af alle de utrolig mange ting, vi oplevede i vores ferie, tegnede hun skildpaddekarrusellen, så den må virkelig have gjort indtryk.

Personligt er jeg meget til de ting, hvor hele familien kan deltage. Det kunne vi f.eks. i ”Søløven”, som var en båd, der rejste rundt i de 7 verdensdele og lod os opleve indianerne, mexicanere, den kinesiske mur osv. En rigtig hyggelig tur, som også gav en lille overraskelse undervejs i form af lidt vandsprøjt.

Hele familien kunne også i samlet flok deltage i ”Bæverraftning”, og det var klart min favorit. Desværre var køen dertil meget lang, og jeg priste mig lykkelig for, at vi lige inden havde købt en slikpose til børnene, for de var noget utålmodige undervejs. Den lange kø gjorde så også, at vi ikke prøvede mere end én gang, men den ene gang var også det hele værd, for hold fast vi blev smidt frem og tilbage, kom igennem vandfald og skraldgrinede hele banden. Det er virkelig et must, hvis man er til vand og vådt tøj. Skal dog lige siges, at man har mulighed for at betale sig fra en tørring efterfølgende, men det behøvede vi ikke, da solen skinnede fra en skyfri himmel, og nemt klarede det job for os.

Når man har prøvet ”Bæverrafting”, vil man bagefter se, at der er tages fotos af en på turen, og dette kan købes, hvis man ønsker et eksemplar med hjem. En sjov lille bemærkning om ”Bæverraftning’ er, at den er parkens dyreste forlystelse. Den har kostet hele 32 mill. kroner at lave i 1998, ligesom Vildsvinet fra 2003 har kostet 25 mill. kroner.

Vi oplevede kø ved alle forlystelser – nogle steder mere end andre. ”Bæverrafting” og ”Hundeprutten” stod vi ved i 45 min. Det er lang tid med små børn, så kommer man i højsæsonen skal man væbne sig med tålmodighed og måske lidt bestikkelse i form af lidt slik. Med den erfaring vil jeg så også anbefale, at man kommer, når de åbner. Vi kom en time senere, og gik 5 min i lukketid – en time efter de kørende forlystelser var slukket, og vi kunne sagtens have brugt mere tid.

BonBon-land kører ofte et tilbud med, at man kan komme gratis ind igen indenfor 14 dage, og det kunne vi såmen sagtens have brugt, for vi nåede ikke hele vejen rundt pga. de mange køer. Vi nåede dog prioriteterne, og til sidst delte vi os, så jeg tog vores datter, og min mand tog vores søn med. Det var jo ikke de samme ting, de kunne prøve, så det var dobbelt ventetid for dem, som ikke kunne prøve, hvis vi ikke delte os. Mobiltelefonerne gjorde det jo nemt at finde hinanden igen.

Skriv et svar